Waarom is de Koreaanse 10-stappen skincare routine zo populair geworden?

In tegenstelling tot wat de media je laten geloven, is de Koreaanse routine niet noodzakelijkerwijs 10 stappen lang. Het kan vijf stappen lang zijn of zelfs 15 stappen lang. De 10-stappen routine geeft echt de meerlagige aard van de routine aan die teruggaat naar de zachte en lange termijn focus. Een vaakgebruikte merk in deze routine is COSRX. Dit is hoe deze meerlagige routine gewoonlijk verloopt:

  • Dubbele reiniging, deel één, olie reinigingsmiddel: Gebruik een op olie gebaseerde reiniger om alle onzuiverheden op oliebasis te verwijderen.
  • Dubbele reiniging, deel twee, waterreiniging: Volg uw oliereiniging met een zachte, niet striptende reiniging op basis van water.
  • Exfoliator: Dit is een extraatje en hoeft niet elke dag te worden aangebracht – het is gebaseerd op wat uw huid nodig heeft.
  • Hydraterende toner: Gebruik een hydraterende toner om de pH-waarde in evenwicht te brengen en de hydratatie te stimuleren.
  • Essentieel: Essence is vooral gericht op het versterken van de hydratatie.
  • Gezichtsoliën, serums, ampullen: Dit zijn de meest gepersonaliseerde stappen van uw routine, waarbij het erom gaat de specifieke problemen die u wilt aanpakken aan te pakken.
  • Maskers: Dit kunnen vellenmaskers zijn of andere hydraterende maskers, maar dat hoeft niet elke dag te zijn.
  • Oogcrème: Oogcrème is de volgende.
  • Vochtinbrenger: Sluit het dan allemaal in met een vochtinbrengende crème.
  • s Ochtends altijd afmaken met SPF.

Deze meerlagige benadering van huidverzorging is al populair in Korea sinds ongeveer de jaren zestig. Het is nu eigenlijk een beetje aan het veranderen, want schoonheidsmerken zijn weer een sprong voorwaarts met multitasking-producten die net zo effectief zijn als twee afzonderlijke stappen, zoals het combineren van een serum en een vochtinbrengende crème in één.

Wat zijn enkele belangrijke stappen die speciaal zijn voor de Koreaanse schoonheidsroutine?

K-beauty essences.

Een paar belangrijke stappen komen in gedachten. Ten eerste, essenties! Ik ben een grote gelovige in essenties. Terwijl toners de belangrijkste taak hebben om de pH-waarde in balans te brengen, zijn essences echt bedoeld om de huid te hydrateren met humectantrijke (waterbindende) ingrediënten die zijn geformuleerd om de huid diepgaand te hydrateren. Andere waterige producten zoals micellaire waters en hydrosols zijn anders dan essences – het eerste is een reinigend water, en het tweede is een water dat wordt geproduceerd als een bijproduct van de distillatie van botanische producten en is een soort “bloemenwater”. K-beauty essences zijn er in een breed scala van waterige tot meer viskeuze texturen. Ze worden direct na het reinigen en tonifiëren gebruikt, en de primaire taak van een essence is om de huid echt doordrenkt te krijgen met hydratatie, wat helpt de huid gezond te houden.

K-beauty velmaskers en rubberen maskers.

De tweede unieke stap is vellenmaskers en rubberen maskers! Na het reinigen en toning, breng een vel masker, dan klop in de resterende essentie en sluit het allemaal in met een vochtinbrengende crème. Dit is als een gemakkelijke mini-gezichtsbehandeling thuis en kan echt helpen om die dauwerige, glanzende huid relatief snel te creëren. Het is ook een makkelijke manier om te zien of je van nieuwe ingrediënten houdt, want bladmaskers zijn meestal betaalbaar en geven je een manier om verschillende formules/ingrediënten te bemonsteren. Bladmasker in de ochtend, op vluchten, in auto’s, wanneer jet-lagged: Ik vind bladmaskers als multivitamine-boosters die je huid deze extra “oomph” geven wanneer je het nodig hebt. Het werkt elke keer, het is gemakkelijk, en het is kalmerend. Een leuke tip? Als je snel een gloed wilt, probeer dan dagelijks lakenmaskers te gebruiken voor slechts vijf dagen achter elkaar. Je zou verbaasd kunnen zijn wat slechts vijf dagen van intense hydratatie kan doen voor je huid! En nu zijn er lakenmaskers in allerlei natuurlijke en biologische varianten.

Lees ook: Wat zit er allemaal in een diamond painting kit?

Leave a reply