3 Voordelen van Thuiszorg

Meer dan 10 miljoen Nederlanders jongleren met de dagelijkse eisen van werk, thuis, kinderen en de zorg voor iemand die misschien gehandicapt, ziek of ouder wordt. Het beheren van drukke gezinnen en de emotionele beslissingen die genomen moeten worden bij de zorg voor een geliefde kan overweldigend zijn.

Ouders en volwassen kinderen kunnen duizenden kilometers van elkaar vandaan wonen, gescheiden door verschillende steden, staten of zelfs landen. Vaak kunnen de eisen en de druk van het verlenen van zorg resulteren in een burnout bij de verzorger – een toestand van fysieke, emotionele en mentale uitputting. Het komt voor als de familieverzorgers niet de hulp krijgen die ze nodig hebben en meer proberen te doen dan ze kunnen.

Thuiszorg kan helpen!

Voor veel gezinnen is 24 uurs thuiszorg een voordelige keuze – een veilige en betaalbare oplossing die het gezin ondersteunt, terwijl je dierbaren in het comfort van hun eigen huis en gemeenschap kunnen blijven.

Als je voor een geliefde zorgt, zijn er tien manieren waarop de thuiszorg je kan ondersteunen:

Thuiszorg professionals kunnen er zijn als jij niet in staat bent om er te zijn.

Als je op afstand zorgt, kan thuiszorg je gemoedsrust geven. Getrainde en gekwalificeerde professionals kunnen veiligheidsrisico’s beoordelen en eenvoudige correcties aanbrengen in het huis – van het plaatsen van een vloerkleed op een gladde vloer tot aanbevelingen voor ambulante hulp.

De thuiszorg ondersteunt de activiteiten van het dagelijks leven.

Thuisdiensten stellen volwassenen in staat om dagelijks hulp te krijgen met de persoonlijke verzorging die ze nodig hebben, met behoud van hun waardigheid en met behoud van een goede kwaliteit van leven. Hulp bij activiteiten in het dagelijkse leven kan bestaan uit baden, verzorging en medicijnherinneringen.

Toegang tot bekwame verpleging thuis.

Geschoolde medische zorg kan thuis worden verleend door grondig begeleide verpleegkundigen, gecertificeerd, bevoegd en deskundig op het gebied van hoogtechnologische medische apparatuur. Thuiszorg kan ervoor zorgen dat aan de complexe medische behoeften van je dierbare wordt voldaan.

Lees ook: Autosleutel duplicatie en reparatie

Leave a reply