Wil je een slimme stekker kopen? Lees dit eerst

Smart plugs zijn een van de meest onderschatte smart home producten die er zijn. Nee, ze zijn niet de meest opvallende, maar ze kunnen domme producten in je huis met gemak automatiseren en ze in een handomdraai in je slimme thuisecosysteem brengen. Om er zeker van te zijn dat je het beste past bij je huis, kun je deze categorieën in overweging nemen bij het winkelen voor slimme stekkers.

Tip: Gira schakelmateriaal is een van Nederland’s favorieten voor smart home producten!

Controleer de compatibiliteit

Het eerste en belangrijkste dat je moet weten is met welke stemassistenten je wilt dat je slimme stekkers werken, aangezien niet alle slimme stekkers met alle stemassistenten werken.

Compatibiliteit is hier van vitaal belang, want dat is wat je in staat stelt om apparaten te bedienen met jouw stem en ze op te nemen in de rest van je slimme woning.

Energiemonitoring

Deze functie controleert hoeveel elektriciteit, in kilowattuur (kWh), je apparaten per dag, week of maand verbruiken. Deze informatie wordt meestal weergegeven in de overeenkomstige app van de smart plug.

Als je je zorgen maakt over de energie van vampieren of als je gewoon je elektriciteitsrekening laag wilt houden, kunnen de functies voor energiemonitoring je helpen om je verbruik in de gaten te houden.

Planning

Door een slimme stekker toe te voegen aan een klein apparaat zoals een koffiezetapparaat, lamp, ventilator of TV, kun je je apparaat automatisch in- of uitschakelen.

Veel slimme stekkers bieden deze optie, en het is handig voor ochtendroutines of om alles uit te schakelen voor het slapengaan. Met sommige smart plug apps kun je zelfs plannen die elke dag of bij zonsopgang en zonsondergang worden herhaald, waarbij je je aanpast aan de tijd die de daglichturen het hele jaar door veranderen.

Als je smart plug werkt met Google Assistant of Alexa, kun je deze ook opnemen in scènes of routines die worden geactiveerd door een eenvoudige zin als “Alexa, filmtijd” om de lichten te dimmen en je tv aan te zetten.

Lees ook: Tips voor de behandeling van luieruitslag

Leave a reply