Tips voor de behandeling van luieruitslag

Luieruitslag groeit op warme, vochtige plaatsen. Ze zitten vooral thuis in de luier van je baby. Deze uitslag kan lijken op rode vlekken op de billen van uw baby, of op rode schubben in het genitale gebied.

Luieruitslag kan het gevolg zijn:

  • irritatie door ontlasting en urine
  • nieuwe voedingsmiddelen of producten
  • kwetsbare huid
  • een te strakke luier

Blijf lezen voor gemakkelijk toegankelijke middelen tegen luieruitslag.

Houd het schoon en droog

De belangrijkste manier om huiduitslag te voorkomen en te behandelen is de luier van je baby droog en schoon te houden. En zorg ervoor dat de luier niet te strak is ingepakt.

Als je baby geen luier draagt, leg hem dan op een handdoek. Geef ze ook wat tijd zonder luier gedurende de dag. Dit kan helpen om de luierruimte droog te houden.

Wanneer je de luier van je baby verschoont, maak je het gebied voorzichtig schoon met een zachte doek of een waterstraal uit een fles. De doekjes zijn prima, wees alleen voorzichtig. Wrijf niet te hard over de huid en vermijd doekjes met alcohol.

Gebruik een milde zeep of een zeepvrije reiniger wanneer je je baby in bad doet. Zorg ervoor dat het gebied droog is en niet wordt geschrobd.

Tips voor het verwisselen van luiers

Wanneer je baby een luieruitslag heeft, moet je op je hoede zijn voor het verschonen van de luier. Het is het beste om de luier van je baby vaak te verschonen, idealiter zodra deze vuil is.

Spoel de luiers twee tot drie keer af om alle zeep te verwijderen nadat je ze hebt schoongemaakt, want sommige baby’s kunnen gevoelig zijn voor reinigingsmiddelen of hun geurtjes. Ook superabsorberende wegwerpluiers kunnen helpen om de huid van je baby droog te houden.

Te vermijden behandelingen

Als het gaat om het voorkomen en behandelen van luieruitslag, is minder meer. Vermijd het gebruik van sterk geparfumeerde producten, waaronder wasverzachters en droogplaten. Hypoallergeen en geurloos zijn veel minder irriterend voor veel baby’s.

Doe je baby ook in ademende kleertjes. Een rubberen broekje of strakke plastic hoesjes over een luier kan een vochtige, warme omgeving bevorderen.

Je moet ook afzien van het gebruik van babypoeder op je baby. Het is een no-go voor baby’s omdat ze het kunnen inhaleren, wat hun longen kan beschadigen.

Maïszetmeel is een andere remedie die niet veilig is voor de kleintjes, omdat ze het poeder ook kunnen inhaleren, wat hun longen kan irriteren. Maïszetmeel kan ook luieruitslag, veroorzaakt door de schimmel Candida, verergeren.

Lees ook: De belangrijkste voordelen van het hebben van een telefoonhoes

Leave a reply