Redenen waarom we slimme bewakingscamera’s nodig hebben

Zijn slimme beveiligingscamera’s een noodzakelijke aankoop? En zullen ze echt helpen om jouw huis beter te beveiligen? Terwijl camerasystemen ooit een luxe was die alleen de rijken en beroemden nodig hadden, betekenen technologische ontwikkelingen en dalende prijzen dat beveiligingscamera’s nu veel toegankelijker zijn voor gewone mensen, zoals wij. Maar betekent dat ook dat we ze moeten kopen? Lees hieronder de redenen waarom wel.

JE KUNT VANAF ELKE LOCATIE JE HUIS IN DE GATEN HOUDEN

Dankzij slimme technologie is het nu mogelijk om jouw slimme beveiligingscamera’s aan te sluiten op jouw smartphone, zodat je jouw huis vanaf elke locatie in de gaten kunt houden.

En dankzij de vooruitgang in de verbonden mobiele technologie zijn de belangrijkste kenmerken ongelooflijk aantrekkelijk en veelzijdig – de meeste camerasystemen kunnen beweging detecteren en hun eigenaars een mobiele melding sturen van onverwachte activiteit.

De meeste camerasystemen kunnen beweging detecteren en hun eigenaars een mobiele melding sturen van onverwachte activiteit. Samen met de mobiele melding wordt een live videofeed van wat er aan de hand is rechtstreeks naar een smartphone gestuurd. Dit kan fungeren als een ‘stil alarm’, zodat je contact kunt opnemen met de politie zonder dat de indringer het merkt.

SLIMME BEVEILIGINGSCAMERA’S GEVEN JE DIRECTE CONTROLE

In het verleden, als het ergste gebeurde en er werd ingebroken in jouw huis terwijl je weg was, moest je hopen dat het alarm goed werkte en dat een vriendelijke buurman de politie zou verwittigen. Maar nu stellen slimme camerasystemen huiseigenaren in staat om de controle over hun eigen beveiliging te nemen, door onmiddellijke waarschuwingen en beelden naar hun telefoon of tablet te sturen, zodat ze snel kunnen beslissen wat de beste vervolgactie is.

SLIMME BEVEILIGINGSCAMERA’S SCHRIKKEN ONGEWENSTE BEZOEKERS AF

Onderzoek wijst uit dat beveiligingscamera’s – al dan niet slim – criminele opportunisten actief kunnen weerhouden van het plegen van misdaden. Sommige politiekorpsen hebben zelfs beveiligingscamera’s uitgedeeld om de criminaliteit terug te dringen.

Dus als je je zorgen maakt over criminaliteit in jouw omgeving, of jouw huis zo goed mogelijk wilt beschermen, is investeren in beveiligingscamera’s een optie die het overwegen waard is.

SLIMME BEVEILIGINGSCAMERA’S KUNNEN VIDEOBEWIJS VASTLEGGEN

Het vastleggen van videobeelden van jouw huis betekent dat, mocht er bij jou ingebroken worden, je er zeker van kunt zijn dat je videobewijs van het misdrijf hebt, en de mogelijkheid om de misdadiger te identificeren.

En dan hebben we het nog niet eens over andere toepassingen, zoals het volgen van de aankomst van een levering terwijl je aan het werk bent – de beste videodeurbellen zijn hier perfect voor – of zelfs het in de gaten houden van huisdieren.

Lees ook: De voordelen van Microsoft Office 365

Leave a reply