De voordelen van Microsoft Office 365

Voor elk klein bedrijf is de beslissing om over te schakelen naar een cloud-gebaseerd systeem waar alle gegevens online kunnen worden opgeslagen, een beslissing die het overwegen waard is.

Platformen zoals Microsoft Office 365 hebben veel voordelen, maar zijn niet altijd geschikt voor elk bedrijf. Om u te helpen beslissen of het een systeem zoals office 2019 professional plus iets is dat voor jouw bedrijf werkt, vind je hier de voordelen van het gebruik van MS Office 365 voor bedrijven.

Je kunt overal werken met internettoegang

Een van de grootste voordelen van het gebruik van een cloud-gebaseerd systeem is dat alle apparaten die je normaal op het werk zou gebruiken, op afstand toegankelijk zijn.

In het verleden kregen mensen op hun werk toegang tot programma’s op hun computers of fysieke servers. Met Microsoft Office 365 hebben bedrijven overal toegang tot diezelfde bestanden en programma’s, met elk compatibel apparaat dat ze maar willen – gebruikers hoeven niet meer op locatie te zijn om hun werk te doen.

Dit komt omdat alles kan worden opgeslagen op de cloud server, dus zolang je internet hebt, kun je blijven werken.

Zelfs als je een slechte internetverbinding hebt of regelmatig last hebt van downtime, kun je in sommige Office 365-plannen de volledige desktopversies van de programma’s installeren, zodat je kunt blijven werken en de wijzigingen eenvoudig kunt synchroniseren zodra je weer verbinding hebt.

Dit maakt Office 365 zeer handig voor werknemers op afstand die thuis werken of vaak reizen, omdat ze gemakkelijk op de hoogte kunnen worden gehouden.

Het vermindert beveiligingsrisico’s met geavanceerde beveiligingsfuncties

Een van de grootste zorgen over cloud-gebaseerde systemen zoals Office 365 is hoe veilig het zal zijn. Microsoft heeft grote sprongen gemaakt op het gebied van beveiligingsfuncties om ervoor te zorgen dat gegevens die worden geüpload naar het cloudsysteem zo veilig mogelijk zijn. En het zijn niet alleen dingen zoals gehashte wachtwoorden met een mix van letters, cijfers en tekens.

Er zijn veel interessante en zeer waardevolle functies, maar de meest opvallende en populaire van Office 365 zijn

Preventie van gegevensverlies

Een functie waarmee bedrijven gevoelige bedrijfsgegevens kunnen controleren, reguleren en beschermen.

Bedreigingsinformatie

Een Office 365-functie waarmee Enterprise E5-gebruikers een breed inzicht krijgen in het bedreigingslandschap. Dit helpt bedrijven bedreigingen te begrijpen, zodat ze er effectiever op kunnen reageren.

Beheer van mobiele apparaten

Een functie waarmee uw IT-personeel de Office 365-software op hun mobiele apparaten kan beheren. Als iemands apparaat verloren gaat of wordt gestolen, kunnen alle gegevens worden gewist om het te beschermen zonder dat het oorspronkelijke apparaat hoeft te worden gewist.

Dit is een opmerkelijke functie voor bedrijven die nog een stap verder willen gaan in het beschermen van gevoelige gegevens.

Geavanceerde beveiliging

Een functie die extra bescherming biedt tegen geavanceerde bedreigingen die verborgen kunnen zitten in e-mails en bijlagen. Gebruikers krijgen ook extra beveiligingsfuncties, zoals authenticatie op basis van twee factoren.

Het beschikt over meerdere, flexibele plannen op maat voor zakelijke professionals

Een plan voor kantoorsoftware ziet er misschien in alle opzichten perfect uit, maar bedrijven zoals het jouwe zouden niet hoeven te veranderen om erin te passen. Dit is vaak het geval bij productiviteitssuites die slechts twee of drie plannen beschikbaar hebben.

Microsoft heeft zeven plannen om uit te kiezen, die niet alleen een mix van unieke en overlappende functies bevatten, maar ook helpen tegemoet te komen aan bedrijven van elke omvang. Dat betekent dat je geen compromissen meer hoeft te sluiten en het plan kunt kiezen dat bij jou en jouw bedrijf past.

Lees ook: Taxi vs.Uber: Welke is voordeliger?

Leave a reply