Mythes en feiten over het mediterrane dieet

Het volgen van een mediterraan dieet heeft veel voordelen, maar er bestaan nog veel misvattingen over hoe je precies van deze levensstijl kunt profiteren om een gezonder en langer leven te leiden. Probeer een kerstpakket met Italiaanse delicatessen en producten.

Hieronder volgen enkele mythes en feiten over het mediterrane dieet.

Het kost veel om op deze manier te eten

Als je maaltijden maakt van bonen of linzen als je belangrijkste bron van eiwitten, en je houdt het bij voornamelijk planten en volle granen, dan is het Mediterraanse dieet minder duur dan het serveren van verpakte of bewerkte voedingsmiddelen.

Als één glas wijn goed is voor je hart, dan zijn drie glazen drie keer zo gezond

Matige hoeveelheden rode wijn (één glas per dag voor vrouwen; twee voor mannen) heeft zeker unieke gezondheidsvoordelen voor jouw hart, maar te veel drinken heeft het tegenovergestelde effect. Meer dan twee glazen wijn kan zelfs slecht zijn voor jouw hart.

Het eten van grote schalen pasta en brood is de mediterrane manier

Mediterrane mensen eten meestal geen groot bord pasta zoals Amerikanen dat doen. In plaats daarvan is pasta meestal een bijgerecht met een portie van ongeveer een 1/2 kopje tot 1 kopje. De rest van hun bord bestaat uit salades, groenten, vis of een kleine portie biologisch, grasgevoerd vlees, en misschien een sneetje brood.

Het mediterrane dieet gaat alleen over het voedsel

Het eten is inderdaad een belangrijk onderdeel van het dieet, maar vergeet de andere manieren waarop de Mediterranen hun leven leiden niet. Als ze aan tafel gaan voor een maaltijd, zitten ze niet voor de televisie of eten ze gehaast; ze gaan zitten voor een ontspannen maaltijd met anderen, wat misschien wel net zo belangrijk is voor jouw gezondheid als wat er op jouw bord ligt. Mediterrane mensen houden ook van veel lichaamsbeweging.

Lees ook: 4 Gezondheidsvoordelen van het spelen van Escape Rooms

Leave a reply