Is een hypotheekmakelaar of een bank beter?

Wanneer je gaat winkelen voor een huis lening, heb je twee belangrijke bronnen van geld – de hypotheek makelaar en de bank (ook wel een “directe geldverstrekker” in de hypotheek industrie).

De een kan beter zijn dan de ander voor jou, afhankelijk van jouw omstandigheden.

Wie bijvoorbeeld een hoge kredietscore heeft, kan een andere keuze maken dan een aanvrager met een lagere score.

Het belangrijkste is echter om offertes van beide bronnen te krijgen en de aanbiedingen te vergelijken. Je zou verbaasd zijn over het verschil.

Ga voor meer informatie over zaken omtrent hypotheek en verzekeringen naar hypotheekadviseur Veenendaal.

Hoe werken banken?

Maakt het uit of jij voor een hypotheekadviseur of een bank kiest? Dat kan, afhankelijk van jouw behoeften.

Hypotheekbanken gebruiken hun eigen geld om hypotheken te financieren, en hun lening officieren, processors, underwriters en financiers werken allemaal voor hetzelfde bedrijf. Nadat de lening is gefinancierd, kan deze worden bewaard in de beleggingsportefeuille van de geldverstrekker, of worden verkocht aan investeerders.

Leningsofficieren fungeren als het verkoopteam van de bank. Zij verdienen gewoonlijk commissies voor het verstrekken van leningen, en de prijzen die zij in rekening brengen zijn niet altijd onderhandelbaar. Ze kunnen alleen producten verkopen die door hun werkgever worden aangeboden, en dat kan de opties die u worden aangeboden beperken.

Leningsofficieren kunnen dezelfde lening tegen verschillende prijzen aanbieden, van “gratis” leningen met hogere tarieven tot duurdere maar lagere kortingstarieven.

Hoe werken makelaars?

Makelaars fungeren als het verkoopteam voor groothandel kredietverstrekkers. Wholesale kredietverstrekkers sturen hun makelaars tarief sheets, waarin de tarieven en prijzen beschikbaar zijn voor elk product. Makelaars zijn vaak kleiner dan banken.

Een lening met een hoger tarief kan “korting” prijzen hebben, geld dat kan worden gebruikt om de commissie van de makelaar te betalen en misschien andere afsluitkosten namens de lener.

Voor leningen met lagere tarieven, de kredietnemer betaalt de makelaar de commissie, meestal ongeveer een procent van het geleende bedrag.

Brokers werken met een verscheidenheid van groothandel kredietverstrekkers, waardoor ze toegang hebben tot vele producten op vele prijspunten.

Lees ook: 3 Belangrijke voordelen van een rolstoeltoegankelijk voertuig

Leave a reply