3 Belangrijke voordelen van een rolstoeltoegankelijk voertuig

Wanneer je een gehandicapt familielid of een familielid met speciale behoeften hebt, kan het een uitdaging zijn om zich te verplaatsen. Uitstapjes naar de dokter of naar de winkel in een auto waarbij de rolstoel moet worden in- en uitgeklapt, kunnen moeilijk en ongemakkelijk zijn voor rolstoelpassagiers. Gelukkig kunnen dit soort mobiliteitsproblemen worden vermeden met het gebruik van een rolstoelbus.

Wil je een rolstoelbus kopen? Lees hieronder de voordelen van het aanschaffen van een rolstoelvriendelijke voertuig.

Gemakkelijker in en uit de bus

Kleinere auto’s, vrachtwagens en zelfs minivans kunnen het in- en uitstappen erg moeilijk maken voor iemand in een rolstoel. Geen in- en uitklappen meer, of omslachtige stoelverplaatsingen – rolstoelbusjes maken het proces veel eenvoudiger, met oprijplaten en liften waarmee rolstoelpassagiers veilig en gemakkelijk in en uit het voertuig kunnen stappen. Verlaagde vloeren en verhoogde daken en deuren maken het instappen gemakkelijk zonder voorover te buigen of de rolstoel te kantelen.

Ook voor chauffeurs en verzorgers is het gemakkelijker om zich in het voertuig te verplaatsen. Met een ombouwbus met hoog dak is het eenvoudig om passagiers te controleren, rolstoelen vast te zetten en apparatuur aan te passen.

Comfortabeler

Een rolstoelpassagier overzetten in een voertuig dat niet rolstoeltoegankelijk is, kan pijnlijk en vermoeiend zijn voor zowel de passagier als de verzorger. Het kan druk uitoefenen op de schouders, rug, of beide, afhankelijk van hoe de transfer wordt uitgevoerd. Een rolstoelbus elimineert deze problemen met oprijplaten en liften voor gemakkelijke toegang. Bindriemen houden de rolstoel op zijn plaats. En omdat gehandicapte passagiers in hun rolstoel kunnen blijven zitten, is de rit comfortabeler.

Rolstoeltoegankelijke bussen kunnen meerdere passagiers vervoeren

Er zijn rolstoeltoegankelijke bestelwagens beschikbaar voor maximaal twee rolstoelpassagiers tegelijk. En afhankelijk van het model en de configuratie zijn er zitplaatsen voor 9 of 12 passagiers. Dat is genoeg ruimte voor het hele gezin.

Lees ook: 3 Handige weetjes over taxi’s in Den Haag

Leave a reply