Hier is hoe u abonnementen kunt annuleren die u bent vergeten

Heeft u enig idee hoeveel u uitgeeft aan abonnementen? De waarheid is dat u waarschijnlijk veel meer betaalt dan u denkt. Het is moeilijk om alle stiekeme abonnementen bij te houden en de automatische facturering maakt het er ook niet makkelijker op. Via https://www.directopzeggen.nl kunt u gemakkelijk alle abonnement in een keer op zeggen.

Laten we eens kijken hoe we verschillende categorieën van veelgebruikte abonnementen kunnen opzeggen.

Smartphone abonnementen

Het is makkelijker om abonnementen die via telefoonapps zijn gemaakt te vergeten. Dit zijn abonnementen van apparaten via de Play Store of iOS App Store. Het goede aan deze abonnementen is dat Google en Apple de betalingen van uw account(s) bijhouden.

Android

Tik op het ‘Play Store’-pictogram op je apparaat. Tik in de linkerbovenhoek op het ‘Menu’ (3 horizontale lijnpictogrammen). Dit brengt u naar een scherm waaruit u de specifieke ‘Account’ kunt kiezen waar u zich zorgen over maakt. Raak ‘Abonnementen’ aan om een lijst te bekijken met alle diensten waarvoor je betaalt. Van hieruit kunt u elke dienst die u niet meer nodig hebt, opzeggen. Kijk op Google-support voor meer informatie hierover.

Apple

Open ‘Settings’ en kies uw naam om op de ‘iTunes & App Store’ te komen. Tik op uw ‘Apple ID’ link gevolgd door ‘Bekijk Apple ID’ en vervolgens ‘Abonnementen’. Open vanuit dit scherm het betreffende abonnement en tik op ‘Abonnement annuleren’. Let op: zodra u het abonnement annuleert, stopt het na de huidige factureringscyclus. Ga voor meer informatie over het beheer van abonnementen op verschillende iOS-apparaten naar de ondersteuning van Apple.

E-mail en handmatige abonnementen

Niet alle abonnementen zijn afkomstig uit app stores. Het is gemakkelijk om een aantal vergeten abonnementen die je misschien al eeuwen geleden hebt genomen, terug te vinden op je computer. Hetzelfde geldt voor handmatig ingevulde abonnementen in het winkelcentrum, op straat, op beurzen, enz. Het is mogelijk dat de abonnementsmeldingen als spam mail komen (laten we eerlijk zijn, die lees je nooit).

De beste aanpak is het doorzoeken van uw e-mails naar eventuele abonnementen. Annuleer de abonnementen door een e-mail te sturen naar de serviceproviders. Als dit ongrijpbaar blijkt te zijn, neem dan uw bankafschriften voor 12 maanden door. Kijk uit naar reguliere abonnementen die u bent vergeten of die frauduleus zijn. Annuleer ze via overeenkomstige websites of door een e-mail te sturen naar de respectievelijke bedrijven.

Is er een eenvoudigere manier om abonnementen te annuleren?

Het doornemen van bankgegevens die al dan niet abonnementen bevatten klinkt helemaal niet interessant. Abonnementen op slimme apparaten zijn nog moeilijker bij te houden; uw kinderen kunnen af en toe een nieuw abonnement nemen of in-app aankopen doen. Is er dus een eenvoudige manier om dit te doen? Ja, dat is er…

Gebruik een online tool

Dit zijn apps en online tools die uw financiële uitgaven in real-time volgen. Ze werken door uw bankgegevens door te nemen en u te voorzien van een lijst met diensten die ten laste van uw rekening(en) komen.

Lees ook: Escape Room Dress Code: Wat te weten voordat je gaat

Leave a reply