Escape Room Dress Code: Wat te weten voordat je gaat

Wil je een vrijdagse familieavond in Escape Room Groningen, maar weet je niet wat de dresscode is?

Hoewel de kledingvoorschriften van de vluchtkamer over het algemeen vrij informeel zijn, zijn er een aantal belangrijke kledingstukken die je zult willen dragen – en een aantal die je zult willen vermijden – voordat je de nieuwe wereld van de vluchtkamers betreedt.

De beste dresscode voor een vluchtkamer

Als algemene vuistregel geldt dat je je in comfortabele kleding wilt kleden voor jouw ontsnappingskameravontuur.

Veel escape rooms vereisen dat je te bereiken, klimmen, en knijp door milde obstakels om jouw aanwijzingen voor ontsnapping te vinden. Omdat het grootste deel van jouw tijd in een ontsnappingsruimte zal worden besteed staande en lopen, comfort is de sleutel. Hier zijn een paar items om uit je kast te trekken voordat je naar buiten gaat:

Comfortabele, dicht bij elkaar staande schoenen

Streef naar een schoen met een stevige zool, zodat u comfortabel blijft als je door elke kamer loopt. Schoenen die in de richting van de sneaker-variant leunen, zijn meestal het beste.

Niet-restrictieve broek of korte broek

Kies een broek of korte broek die goed aansluit bij de activiteit. Je wilt niet iets te strak of vernauwend, maar je zult ook niets te groot of baggy willen dragen. Een sportieve korte broek of een comfortabele spijkerbroek is een goede optie.

Een ademend t-shirt of trui

Jouw vluchtkamer zal voorzien zijn van airconditioning, maar je zult wel iets luchtigs en losjes willen dragen omdat je een uur lang zult rondlopen. Een loszittend t-shirt, een lichte trui of een T-shirt met lange mouwen dat goed ademt zijn goede opties.

Wat NIET te dragen naar een Escape Room

Het dragen van ongemakkelijke of vernauwende kleding (die geen gemakkelijke beweging mogelijk maakt) zal je ervan weerhouden om volledig te genieten, en moet worden vermeden. Hier zijn een paar tips over wat je NIET moet dragen:

Korte jurken of te strakke kleding

Deze kleding zal voorkomen dat je in hoeken duikt, op trappen klimt en door tunnels kruipt. Ze kunnen je uiteindelijk van het hele punt van je avontuur afhouden – ontsnappen!

Schoenen met hakken en open tenen

Laat de sandalen en hoge hakken thuis (of in de auto). Terwijl je niet gaat rennen, zul je consequent lopen. Het dragen van schoenen waarmee je door elke kamer kunt manoeuvreren zonder dat er tenen opgetrapt worden is de sleutel.

Sieraden en accessoires

Eenvoudige ringen en accessoires die stevig aan blijven zitten zijn acceptabel, maar alles wat kan gaan hangen en het risico loopt om eraf te vallen moet worden vermeden. Voor leden van jouw familie die langer haar hebben, raden we aan om het in een paardenstaart op te hangen zodat het nergens aan vast komt te zitten.

Lees ook: 5 voordelen van tapijten voor residentieel gebruik

Leave a reply