5 voordelen van tapijten voor residentieel gebruik

Tapijt is veruit de meest populaire en veelzijdige vloerbedekkingsoplossing op de markt. En het is gemakkelijk te zien waarom. Lees hier over de voordelen van tapijt voor residentieel gebruik.

Bekijk op https://www.webkarpet.nl/ de nieuwste collectie vloerkleden in verschillende kleuren en stijlen.

Waar voor je geld

Tapijt is de belangrijkste vloerbedekking in Australië vanwege de schoonheid, het comfort, de rust en de veiligheid; het zorgt voor een antislipoppervlak dat bijzonder belangrijk is voor kwetsbare groepen (ouderen en jonge kinderen).

Met het brede scala aan beschikbare tapijten is er een oplossing voor vrijwel elk budget en elke inrichting.

Als u de prijzen van vinyl, hout en keramische tegels vergelijkt, moet u er rekening mee houden dat tapijt vaak per strekkende meter (1m x 3,67m) wordt verkocht, terwijl de meeste andere producten in vierkante meters (1m x 1m) worden verkocht. Dat betekent dat u ongeveer 3½ keer meer tapijt krijgt voor de vergelijkbare prijs per vierkante meter van andere producten.

De look creëren

Vul uw decorthema aan – of creëer een geheel nieuw thema – uit het uitgebreide aanbod van tapijtkleuren, oppervlaktestructuren en -patronen.

Warmte en comfort

Ervaar het gevoel van warmte en inclusie met zachte demping en comfort onder de voeten.

Tapijt geeft een warm, zacht en gezellig gevoel. Mensen voelen zich comfortabel in een kamer met tapijt, zelfs als de temperatuur een paar graden lager is dan in een kamer zonder tapijt.

Goed voor de gezondheid

In tegenstelling tot de stedelijke mythe levert tapijt een zeer positieve bijdrage aan de gezondheid en het welzijn van de mens.

Goed onderhouden tapijt helpt ook de lucht te zuiveren door het verminderen van vervuilende stoffen binnenshuis die allergieën en astma kunnen veroorzaken bij gesensibiliseerde mensen. Het pooloppervlak van tapijt houdt stof in de lucht vast dat allergenen bevat en absorbeert vervuilende stoffen van binnen en buiten het gebouw, waaronder vluchtige organische stoffen (VOC’s).

Een grote studie van de Duitse Astma- en Allergiemaatschappij (DAAB) heeft aangetoond dat kamerbreed tapijt het stof in de lucht reduceert tot de helft van het stof dat zich boven harde vloeroppervlakken bevindt. De onderzoekers concludeerden dat voor bijzonder gevoelige personen die al eerder schade aan hun luchtwegen hebben opgelopen, de keuze van een vloerbedekkingsmateriaal dat stof bindt en niet uitstraalt naar de in te ademen lucht een essentieel preventief aspect is. (ALLERGIE konkret 2/2005).

Tapijt draagt ook bij tot een stiller binnenmilieu door het verminderen van overmatig lawaai, wat een belangrijke oorzaak is van stress en irritatie.

Veiligheid

Tapijt, een inherent slipvrije vloerbedekking, vermindert zowel het risico op ongevallen door uitglijden en vallen, als de kans op ernstig letsel bij uitglijden en vallen.

Voor kleine kinderen is er een tapijt dat de valpartijen opvangt die gepaard gaan met het leren kruipen of lopen. Voor ouderen kunnen gladde harde oppervlakken extreem gevaarlijk zijn.
Tapijt met een goede onderlaag biedt de best mogelijke bescherming tegen ernstig letsel als gevolg van uitglijden en vallen in huis.

Lees ook: De voor- en nadelen van het uitbesteden van klantenservice

Leave a reply