De verrassende voordelen van naar de kerk gaan

Voor veel gezinnen kan het plannen en maken van tijd voor de kerk in het midden van een overvolle week voelen als een test op zich. Of je nu op zaterdagavond, zondagochtend of zelfs doordeweekse middagen gaat, het kan moeilijk zijn om afscheid te nemen van wat we als “vrije” tijd beschouwen, vooral als het conflicteert met andere dingen die we echt willen doen.

Onderzoek toont aan dat mensen die regelmatig naar de kerk gaan en praten over onderwerpen zoals eindstrijd, sterkere sociale netwerken en minder depressies hebben. Ze roken minder en leiden een gezonder en zelfs langer leven. Op een zeer reële en fysieke manier, is de kerk letterlijk goed voor je gezondheid.

Dat betekent dat als je al een tijdje niet meer naar de kerk bent geweest, dit een goed moment kan zijn om weer terug te gaan, of om een nieuwe kerk te vinden die bij jouw persoonlijkheid en jouw gezin past – een kerk waar het klikt met de mensen om je heen, waar je goede vrienden maakt, en waar je een sterk en gastvrij gevoel van gemeenschap ervaart.

Denk je nog steeds dat je geen tijd hebt voor de kerk? Mis deze verrassende voordelen van naar de kerk gaan niet en waarom je er een gewoonte van zou moeten maken.

Kerk verbindt je met God

Er is iets eerbiedigs aan gewoon in een kerk zijn. Het geeft je een fysieke ruimte om je te verbinden en dichter bij God te komen en om te beseffen dat er iets is dat groter is dan wijzelf.

Als je een gebedshuis binnengaat, word je onmiddellijk verheven tot een toestand waarin je je openstelt voor God en probeert zijn boodschap te begrijpen. De simpele handeling van binnenkomen brengt je dichterbij. Uiteindelijk wordt die band met God versterkt en versterkt door het kerkbezoek. Je maakt tijd voor God en laat Hem fysiek in je leven toe door naar een plaats van aanbidding te gaan.

De kerk geeft je de kans om na te denken over dankbaarheid

Door dankbaarheid te beoefenen, kun je negatieve of frustrerende situaties ombuigen tot leermomenten. Dankbaarheid helpt je om te beseffen hoe gezegend je bent en hoeveel je werkelijk hebt. Zelfs als de dingen nijpend en afschuwelijk lijken (bijvoorbeeld als je man zijn baan kwijt is, je kind ziek is, of als een dierbare overlijdt), helpt de kerk je om je blik te veranderen en te stoppen met stilstaan bij lege vragen als: “Waarom overkomt mij dit?”

De kerk kan je helpen je te realiseren welke dingen je wel hebt, zelfs als je je verloren voelt. Je hebt bijvoorbeeld toegang tot moderne medische zorg voor je zieke kind, een netwerk van mensen om je echtgenoot te steunen en te helpen bij het zoeken naar een baan, of herinneringen en lessen die je vasthoudt aan onze tijd met je geliefde, evenals het vooruitzicht van een hereniging met hen in de hemel. Zelfs als het op dit moment moeilijk is om de zegeningen te zien, kan het bezoeken van de kerk je helpen je hart en ogen te openen om te zien wat je allemaal hebt.

De kerk verbindt je sociaal

Een meer bijkomstig voordeel van kerkbezoek is de manier waarop het je sociaal verbindt. Dit is vooral waar als je onlangs verhuisd bent naar een nieuwe stad, of zelfs maar naar een nieuwe buurt. Over het algemeen zijn de mensen in de kerk erg vriendelijk, en de meeste kerken hebben een verscheidenheid aan sociale evenementen, groepen, clubs, en mogelijkheden om elke week met elkaar in contact te komen. Als je moeite hebt om mensen te ontmoeten of om vrienden te maken, dan is dit de plek om het te doen!

Lees ook: De belangrijkste kenmerken van koelkasten en diepvriezers

Leave a reply