De belangrijkste kenmerken van koelkasten en diepvriezers

In de ontwikkelde wereld worden koelkasten en diepvriezers tegenwoordig beschouwd als essentiële huishoudelijke apparaten. In de meeste moderne huizen staat er zelfs minstens één. Maar het gebruik ervan is niet altijd zo universeel geweest. Kunstmatige koeling begon halverwege de 18e eeuw met ijs, hoewel het eerste dampcompressie koelsysteem pas in 1834 werd gebouwd.

Sinds deze eerste modellen zijn er veel ontwikkelingen en verbeteringen geweest in zowel koelkasten als vriezers. Moderne apparaten hebben veel meer voorzieningen, waarvan automatisch ontdooien een van de nuttigste is. In de vroege diepvriezers ontstonden ijskristallen door vocht dat vrijkwam bij het openen van de deur en dat condenseerde en bevroor. De automatische ontdooifunctie maakt een einde aan de lastige taak om het apparaat regelmatig handmatig te ontdooien.

IJs en gekoeld water zijn nu vaak verkrijgbaar uit een op de deur gemonteerde dispenser, waardoor het gebruik van ijsbakjes overbodig wordt.

De meeste modellen leiden de lucht van het vriesgedeelte naar de deur van de koelkast om dranken zoals melk en sap te koelen.

Je kunt hier de laatste koelvriescombinatie aanbieding bekijken.

Sociale verandering

Het is fascinerend om te zien hoe de algemene beschikbaarheid van koelkasten en diepvriezers voor thuisgebruik sociale trends en veranderingen heeft gestimuleerd. Het moderne gezin kan verse levensmiddelen veel langer bewaren dan in het verleden en door de koeling in het transitverkeer hebben wij toegang tot een veel breder scala van levensmiddelen van veel verder weg. De toegang tot een diepvriezer thuis betekent dat mensen voedsel in bulk kunnen kopen en opslaan voor later gebruik, in plaats van dagelijks boodschappen te moeten doen, zoals in vroeger jaren vaak het geval was. Bulk kopen betekent natuurlijk ook dat mensen vaak kunnen profiteren van speciale aanbiedingen en besparingen. Al deze factoren brengen enorme voordelen met zich mee voor het moderne leven.

Waarom is een koelkast belangrijk om voedsel veilig te bewaren?

Een koelkast is een van de belangrijkste apparaten in de keuken om voedsel veilig te bewaren. We worden onmiddellijk aan het belang ervan in ons dagelijks leven herinnerd wanneer de stroom uitvalt of het apparaat defect raakt, waardoor de veiligheid van ons voedsel in gevaar komt. Koeling vertraagt de groei van bacteriën. Bacteriën komen overal in de natuur voor. Ze zitten in de bodem, de lucht, het water en het voedsel dat we eten. Wanneer ze voedingsstoffen (voedsel), vocht en een gunstige temperatuur krijgen, groeien ze snel en nemen ze in aantal toe tot het punt waarop sommige soorten bacteriën ziekten kunnen veroorzaken. Bacteriën groeien het snelst bij temperaturen tussen 40 °F en 140 °F, sommige verdubbelen in aantal in slechts 20 minuten. Een koelkast met een temperatuur van 40 °F of lager beschermt de meeste voedingsmiddelen.

Lees ook: 3 Voordelen van TV kijken

Leave a reply