De verrassende voordelen van een georganiseerde tas

“Alles in mijn tas is onmisbaar”, denk je misschien. Maar als je de inhoud omdraait en één voor één doorneemt, weet je zeker dat je dingen zult vinden die je onnodig bij je draagt. Hier is hoe je jouw last kunt verlichten.

Ten eerste, maak een plaats in jouw huis waar je dingen kunt bewaren die je soms in jouw handtas draagt, maar niet elke dag hoeft mee te nemen. Het kan een lade, doos, plank, of wat voor jou werkt, en bij voorkeur gelegen in de buurt van jouw voordeur.

Dit maakt het veel gemakkelijker om van dag tot dag te veranderen wat je meeneemt, naargelang je behoefte. Dit in plaats van alles “voor het geval dat” mee te nemen.

Vuilnis

Kiep alles uit jouw luier tassen. Schud de overgebleven rommel uit boven een vuilnisbak of, voor een grondiger schoonmaakbeurt, gebruik een stofzuiger op een zachte stand. Houd een vuilnisbak in de buurt terwijl je jouw stapel sorteert, zodat je afval kunt weggooien wanneer je het vindt.

Munten

Ze wegen veel en stapelen zich snel op. Bewaar er een paar en doe de rest in een geldkistje om ze bij de bank te verzilveren als je er genoeg hebt verzameld.

Sleutels

Draag alleen de sleutels die je elke dag nodig hebt. Laat alle andere thuis.

Ontvangstbewijzen

Maak een plek in je tas waar je bonnetjes stopt als je een aankoop doet. Bewaar alle bonnetjes die je niet nodig hebt en berg de rest op in maandelijkse mapjes, zodat je jouw bank- en creditcardafschriften gemakkelijk kunt bekijken zodra ze binnenkomen.

Creditcards, klantenkaarten en andere kaarten

Heb je er te veel? En moet je ze echt allemaal bij je dragen?

Voedsel

Gooi alles weg wat er al zo lang in zit dat je het niet goed zou vinden om het aan een vriend aan te bieden!

Seizoensartikelen

Haal alles weg wat je in het huidige seizoen niet gebruikt, zoals handschoenen in de zomer of zonnebrandcrème in de winter.

Make-up

Verwijder items die je zelden gebruikt. Je kunt ze er altijd weer in doen voor de dagen dat je ze nodig hebt.

Haaraccessoires en sieraden

Neem alleen het hoognodige mee. Bewaar de rest thuis.

Notebook

Neem een zo klein mogelijk exemplaar mee voor het doel waarvoor je het gebruikt.

Lees ook: De verrassende voordelen van naar de kerk gaan

Leave a reply