3 Minder bekende voordelen van gescheiden zijn

We gaan hier niet de boel afsnijden: Het afronden van je echtscheiding is klote. Je hebt jarenlang geworsteld om het te laten werken met je (nu ex) echtgenoot. Je hebt de halve waarheden en het bedrog aan het licht gebracht, en soms zelfs excuses gemaakt; je hebt hardnekkig geprobeerd om bezorgde vragen van je familie en vrienden af te vegen. En terwijl je het niet wilde doen, wist je dat het moest gebeuren. Je vroeg de scheiden aan.

En nu je die laatste scheidingspapieren hebt ontvangen, is het logisch dat je je wilt opkrullen tot een bal van wanhoop, rouwend om het verlies van je relatie en piekerend over wat het volgende hoofdstuk van het leven voor je in petto heeft. Maar nu je vrij bent van een ongelukkig huwelijk, is het tijd om jezelf wat TLC te geven! Om je te motiveren, zijn hier een aantal studiefoto’s die je een beter gevoel geven over het feit dat je weer vrijgezel bent.

Je kunt gelukkiger zijn

Dus je bent gescheiden en je voelt je verdoemd tot het vrijgezellenleven, toch? Maak je geen zorgen. Ondanks hoe je je nu voelt, is de kans groot dat je depressie niet eeuwig duurt. Misschien dat dit beetje nieuws je geest zal verheffen: Onderzoekers van de Kingston Universiteit in Londen vonden dat vrouwen zich veel gelukkiger voelen tot vijf jaar na het einde van hun huwelijk. En nee, het was niet alleen omdat ze eindelijk van hun ongelukkige huwelijken waren bevrijd. Ze voelden zich meer tevreden dan ze in hun hele leven hadden. Dus wat zei je ook alweer over “huwelijksgeluk”?

Je zult gelukkiger zijn in je volgende huwelijk…

Als je weer verliefd wordt, laat je dan niet intimideren door het idee dat je niet hebt wat nodig is om een huwelijk te laten werken. Je hebt eigenlijk betere kansen om je huwelijk te laten slagen, omdat je al eens eerder getrouwd bent geweest. Mensen die hertrouwen hebben minder kans om te scheiden. Volgens de Huwelijksstichting is 45% van de eerste huwelijken bestemd voor de echtscheidingsrechtbanken. Vergelijk dat maar eens met 31% van de tweedehands jonggehuwden… wat vind je nu van je kansen?

Je zult gezonder zijn dan wanneer je ongelukkig getrouwd blijft…

Onderzoekers houden ervan om het huwelijk te prijzen als een health-boost (ze zaten duidelijk nooit vast in een ellendig huwelijk.) En de rest van ons heeft de neiging om te denken dat een huwelijk beter is dan helemaal geen huwelijk. En terwijl alle statistieken en studies de voordelen van een huwelijk graag aanprijzen, vergeten we vaak dat het niet zozeer om het huwelijk gaat als wel om de kwaliteit van het huwelijk. Er is genoeg wetenschap om te bewijzen dat een ongelukkig, door conflicten verscheurd huwelijk erger kan zijn voor je gezondheid dan wanneer je alleenstaand zou zijn. En als je niet uit elkaar was gegaan, zou je nog steeds een verhoogd risico lopen op hartziekten, kanker, artritis, diabetes en depressie.

Lees ook: 5 Voordelen van een e-mailnieuwsbrief

Leave a reply