5 Voordelen van een e-mailnieuwsbrief

Afhankelijk van de frequentie van het posten en de kwaliteit van de artikelen kun je het beste een geautomatiseerde of handmatige e-mailnieuwsbrief kiezen. Mijn suggestie is om handmatige e-mailnieuwsbrieven te gebruiken omdat deze beter werken en je verschillende andere opties kunt bieden om gebruikers te laten abonneren op de dagelijkse updates van jouw site.

Echter wilt niet iedereen regelmatig een nieuwsbrief ontvangen. Voor deze mensen die hun abonnementen zoals Hartstichting opzeggen kunnen hier terecht.

Laten we nu eens kijken naar de punten die je zullen dwingen om meteen te beginnen met een blog e-mailnieuwsbrief.

Houd je lezers op de hoogte

Zelfs als je lezers hebt die je blog heel vaak bezoeken, maar de kans bestaat dat ze nuttige inhoud of updates van je hebben gemist. Dit kan onder meer de inhoud van de pilaren van jouw blog zijn, belangrijk nieuws uit de blogosfeer of de industrie, of een wedstrijd of giveaway die u organiseert die tijd nieuwsbrief spelen een belangrijke rol om de lezers op de hoogte te houden van jouw blog.

Helpt om nieuwe lezers te bezoeken

Als er de eerste keer bezoekers zijn van jouw blogs en ze vinden je inhoud interessant, dan is de kans groot dat ze zich inschrijven voor de e-mailnieuwsbrief van je blog. Dit zal hen helpen om opnieuw te bezoeken en later kunnen ze zich wenden tot regelmatige bezoekers en kan ook blijken te zijn je toekomstige klanten voor de diensten die je levert.

Verkeer

Wanneer een lezer zich abonneert op een nieuwsbrief betekent dit dat hij/zij geïnteresseerd is in jouw blog niche en dus wanneer de lezer een nieuwsbrief krijgt zal hij/zij deze zeker bezoeken. Het hebben van gerichte bezoekers is zeer belangrijk voor elke blog en nieuwsbrief is de beste manier om ze regelmatig naar jouw blog te laten komen.

Verhoog de interactie met de lezers

Nieuwsbrieven zijn niet alleen bedoeld om jouw blog te promoten of om het verkeer te stimuleren. Het is ook een goede manier om feedback te krijgen van jouw vaste bezoekers. Je kunt een nieuwsbrief naar jouw lezers sturen met de aankondiging van nieuwe diensten, elke mijlpaal die je hebt bereikt of elke opwindende functie die je aan jouw blog introduceert en ik kan u verzekeren dat je echte feedback van jouw lezers zult krijgen.

Verhoog monetisatie

Als je een gerichte niche-blog heeft, dan kun je adverteerders aantrekken die hen de nieuwsbrief van jouw blog laten zien en zo krijg je betere kansen om een goed bedrag aan hen te verdienen. Daarnaast kun je ook jouw nuttige affiliate links met jouw lezers promoten en kun je geld verdienen met je affiliate programma’s.

Lees ook: Is slapen met sokken aan goed voor je?

Leave a reply