3 Handige weetjes over taxi’s in Den Haag

Een taxi nemen in Nederland kan een ingewikkelde zaak zijn. Tenzij je het klappen van de zweep kent, kan het een verwarrende en dure ervaring worden. Maar nu niet meer – in dit artikel benoemen we een paar dingen die je moet weten voordat je een taxi neemt in Nederland!

Hoe herken je een officiële taxi?

Eerst het belangrijkste – voordat je in de taxi stapt, moet je een echte taxi vinden. Helaas bestaan er in Den Haag ook taxi’s zonder vergunning, dus om een echte taxi te vinden moet je het volgende kunnen zien:

  • Een rijbewijs dat gelezen en gezien kan worden in de taxi.
  • Een blauwe nummerplaat.
  • Een tariefkaart die zichtbaar is aan de binnen- en buitenkant van de taxi.

Waar kun je een taxi vinden?

Zoals in de meeste steden kun je  elke Taxi Den Haag aanhouden die op straat rijdt, gemakkelijk! Maar als je geen geluk hebt, zorg er dan voor dat je niet in een bus- of trambaan staat – het is illegaal voor taxi’s om in deze gebieden te stoppen.

Toeristische gebieden waar u gemakkelijk een taxi zult vinden zijn onder andere het Scheveningse strand, de Schilderswijk en de Grote Markt.

Een goed alternatief voor het aanhouden van een taxi is het reserveren van een taxi via de telefoon. Zij kunnen je ook helpen met tariefadvies.

Taxitarieven

Hoe taxitarieven worden berekend is ingewikkeld, maar om een idee te geven van de tarieven: de rit van 30 minuten tussen de luchthaven van Den Haag en het centrum van Den Haag kost je ongeveer €45.

Om te zien wat een rit ongeveer kost, kun je hun tariefcalculator raadplegen. Hoewel de meeste chauffeurs standaard de meter laten lopen, kun je ook proberen een tarief af te spreken voordat je de taxi instapt. Zodra de meter begint te lopen is dit niet meer mogelijk.

Bijna alle taxi’s accepteren contant geld, en sommige accepteren ook creditcards. Informeer bij de chauffeur welke mogelijkheden hij heeft.

Lees ook: Voordelen van het hebben van een laptop

Leave a reply