Wat zijn de voor- en nadelen van linkbuilden?

Als blogger of websitebeheerder is het belangrijk dat we zo snel mogelijk door mensen ontdekt worden. Tegenwoordig is het doen van zaken via de website een trend. Ook wordt het met de dag moeilijker om een website te onderhouden en meer verkeer te krijgen. In dit artikel leer je hoe je links kunt maken voor jouw website of SEO-marketing. Linkbuilding uitbesteden is een belangrijk aspect van SEO-marketing. In het geval dat je achterloopt in de marketingcompetitie kun je dit artikel lezen om de voors en tegens van linkbuilding te kennen.

De voordelen van linkbuilding

Enkele van de voordelen van linkbuilding zijn:

  • Uitbreiding van het websiteverkeer: Dit is een van de belangrijkste doelstellingen van linkbuilding om het verkeer op de website te vergroten. Het maakt jouw site zichtbaarder in online platformen.
  • Hogere ranking in de zoekresultaten: Het is een van de beste manieren om jouw locatie te verbeteren door het aantal websites waarin de link van jouw site verschijnt te vergroten.
  • Bevordert de naamsbekendheid: Linkbuilding helpt bij het bevorderen van jouw naamsbekendheid in de markt. Bijvoorbeeld als een gerenommeerd bedrijf een link naar jouw pagina stuurt. Deze handeling verhoogt de zichtbaarheid van jouw website. Op deze manier zal jouw pagina groeien in populariteit en zal het aantal bezoekers toenemen.

De nadelen van linkbuilding

Voordat je begint met het linkbuilding proces, moet je enkele nadelen van linkbuilding begrijpen. Het omvat:

  • Tijdrovend: In linkbuilding kun je de oorzaak en het effect niet direct zien. Het verhogen van je rang door middel van linkbuilding zal enige tijd in beslag nemen en daarom moet je geduld hebben. Het krijgen van een of twee inkomende links zal geen verschil maken. Daar moet je op wachten.
  • Kansen om gestraft te worden: Waarom? Als je wordt geconfronteerd met misbruik van linkbuilding en het ontstaan van de term ‘zwarte hoed’. Daarom kun je niet verwachten dat je Google op deze manier bedriegt. Word nooit een boosdoener.
  • Slechte ranking pagina’s zullen een negatieve invloed hebben op je ranking: In eenvoudige woorden, je kunt Google niet bedriegen door sommige pagina’s te creëren met als enig doel linkbuilding en verwachten dat Google je hoog inschaalt. Aangezien Google een hekel heeft aan zwarte hoeden, zal het je een lagere rang geven dan je verwachtte.

Lees ook: Alle specificaties van renovlies behang op een rijtje

 

Leave a reply