Wat is het verschil tussen een therapeut en een psycholoog?

Als het gaat om het krijgen van hulp voor onze problemen en het verbeteren van ons leven, zijn er erkende professionals in de geestelijke gezondheidszorg die kunnen helpen. Als je op zoek bent naar therapie, kan het kennen van de verschillen tussen de titels in de geestelijke gezondheidszorg van groot belang zijn voor je succes. Professionals in de geestelijke gezondheidszorg bieden praattherapie in een omgeving waar je je veilig kunt voelen om te beginnen met het oplossen van je problemen. Dit artikel zou je moeten helpen het verschil te verduidelijken tussen een therapeut en een psycholoog.

Psychologen

Psychologen hebben een graad in de psychologie, en hebben vaak gevorderde studies in hetzelfde vakgebied gevolgd, inclusief doctoraats- of doctoraatsniveau. Ze kunnen ook onderzoek doen naar onderwerpen die hen interesseren, samen met hun collega’s of als faculteit voor hoger onderwijs. Hun taak is het diagnosticeren van patiënten en cliënten en het bepalen van behandelingen op basis van hun observaties.

Ze hebben een sterke rol in het bieden van ondersteuning en begeleiding en kunnen patiënten helpen bij het nemen van beslissingen, het begrijpen van wat ze doormaken en het verduidelijken van hun gevoelens om de volgende stappen beter te kunnen bepalen. Ze werken vaak als onderdeel van een team als het gaat om het aanpakken van de problemen van een patiënt, meestal met een psychiater. Hoewel ze geen medicatie kunnen voorschrijven, kan de psychiater dat wel, dus deze beroepen vullen elkaar goed aan in de behandeling.

Mocht je op zoek zijn naar een Psycholoog Zaandam, bij Psychologie Praktijk Zaanstad kun je terecht voor voor verschillende therapievormen.

Therapeuten

Therapeuten kunnen daarentegen een aantal verschillende beroepen uitoefenen, waaronder maatschappelijk werk. De term therapeut wordt vaak gebruikt om maatschappelijk werkers en een verscheidenheid aan hulpverleners te omvatten. Hierdoor kunnen zij een graad hebben in verschillende gebieden, waaronder een MD, Ph.D. of Masters.

Hoewel zij ook begeleiding en ondersteuning kunnen bieden, is de functie van een therapeut verschillend op basis van hun vakgebied en hun kwalificatieniveau.

Lees ook: Hoe kan ik veilig medicijnen kopen bij een online apotheek?

Leave a reply