Voordelen van Spinning lessen: Zijn ze de hype waard?

Indoor cycling classes oftewel Spinning zijn even uitdagend als opwindend. Voordelen van een klasse zijn onder andere gewichtsverlies, verbeterde kracht en uithoudingsvermogen.

Deze voordelen worden versterkt wanneer binnenfietslessen op een Spinningfiets worden gecombineerd met andere cardio- en weerstandtrainingen, maar je kunt een binnenfietsles gemakkelijk gebruiken als jouw belangrijkste training.

Het is zeker de moeite waard om een binnenfietsles uit te proberen, vooral als het binnen je budget valt en je denkt dat het iets is waar je van zult genieten.

Voordelen voor je lichaam

Indoor cycling classes zijn notoir uitdagend, wat betekent dat je waarschijnlijk resultaten zult zien, vooral als je je inzet voor de reguliere lessen.

Om de voordelen ten volle te benutten, moet je je inzetten voor drie tot zes lessen per week voor een totaal van 150 minuten. Gebruik een dagboek of app om de voortgang van je fitnessdoelen te volgen.

Kracht opbouwen

Om je kracht te verbeteren, moet je minstens 150 minuten per week fietsen. Het kan zijn dat je na een paar weken van de reguliere lessen resultaten ziet, maar je zult de lessen moeten bijbenen om de resultaten bij te houden.

Cardiovasculaire voordelen

Binnenshuis fietsen is een prachtige manier om de cardiovasculaire gezondheid te verbeteren. Het is vergelijkbaar met andere vormen van cardio, zoals hardlopen, zwemmen en elliptische training. Het is ideaal voor mensen die een cardiotraining willen zonder hun gewrichten te veel te belasten.

Uit een kleine studie uit 2017 over vrouwelijke middelbare scholieren bleek dat indoor cycling zelfs beter is dan fietsen om de fysieke conditie te verbeteren.

Calorieën verbranden

Binnenfietslessen zijn een geweldige manier om calorieën te verbranden. Afhankelijk van de moeilijkheidsgraad en de duur van de les kun je 400 tot 600 calorieën per les verbranden. Je moet drie tot zes keer per week de lessen bijwonen om de resultaten van het gewichtsverlies te zien.

Uit een studie uit 2018 bleek dat indoor cycling en krachttraining voldoende waren om een positief effect te hebben op het uithoudingsvermogen en de kracht, zonder de voedingsgewoonten te veranderen.

Het is nog steeds een goed idee om een gezond dieet te volgen dat veel koolhydraten en eiwitten bevat. In een studie van 2010Trusted Source werd vastgesteld dat indoor cycling in combinatie met een caloriearm dieet gewichtsverlies bevordert en het HDL-cholesterolgehalte verhoogt.

Lees ook: Belastingverlichting voor nieuwe bedrijven

Leave a reply