Voordelen van online assessmenttools voor aanwerving

Het internet maakt een enorm deel uit van ons dagelijks leven, dus het is geen verrassing dat werkgevers de voordelen ervan inzien bij het werven en managen van hun werknemers. Het gebruik van een online test toolkit voor werving en selectie is een geweldige manier om de wervings- en opleidingskosten te verlagen en om ervoor te zorgen dat jij de juiste mensen op de juiste plaats inzet! Hieronder lees je hoe.

Screen werknemers vóór het sollicitatiegesprek

Het kan moeilijk zijn om een kandidaat alleen op basis van zijn cv te beoordelen en het plannen en voeren van sollicitatiegesprekken kost veel tijd. Online assessmenttools voor werving en selectie kunnen een extra screening bieden die jou anders niet alleen op basis van het cv van een sollicitant zou kunnen bepalen. Met deze vaardigheidstests en enquêtes kun je op een onbevooroordeelde manier jouw pool van sollicitanten vereenvoudigen en sneller een “shortlist” samenstellen van kandidaten die naar de volgende stap kunnen worden doorgeschoven en met wie je een gesprek kunt voeren.

Persoonlijkheidstests

Jouw bedrijf is uniek, en je hebt jouw eigen cultuur opgebouwd tussen jezelf, jouw werknemers, en jouw klanten. Een werknemer die niet goed in jouw organisatie past, kan schadelijk zijn voor de productiviteit, hoe technisch vaardig hij of zij ook is voor de functie. Een slechte aanwerving die het evenwicht in jouw werkomgeving verstoort, kan tijd en geld kosten, maar het kan ook een effect hebben op de retentie van jouw andere werknemers en klanten. Online assessmenttools voor werving en selectie kunnen u helpen deze elementen uit te sluiten voordat je ze in het ecosysteem van jouw bedrijf introduceert.

Pas de vragen per functie aan

Werkgelegenheid is niet one-size-fits-all, en dat geldt ook voor werving. Het juiste gebruik van online assessmenttools in jouw wervingsproces kan een geweldige manier zijn om ervoor te zorgen dat jij naar de juiste mensen kijkt, maar je moet ook de juiste vragen stellen.

Als jouw bedrijf een leverancier van elektrotechnische producten is en jij een nieuwe magazijnmeester wilt aannemen, moeten jouw vragen gericht zijn op magazijnoperaties, veiligheid en het beheren van voorraden en andere personeelsleden. Aan de andere kant, als je een nieuwe verkoopdeskmedewerker aanneemt, moeten de vragen meer gericht zijn op klantrelaties, de nauwkeurigheid van de orderinvoer en de kennis van de onderdelen. Jouw bedrijf en zijn functies hebben vele facetten. Online assessment tools voor werving en selectie zijn aanpasbaar; gebruik dat in jouw voordeel om de juiste mensen te krijgen waar je ze nodig hebt.

Door gegevens gestuurde resultaten

In tegenstelling tot een traditioneel interview, waarbij een groot deel van de score gebaseerd is op hoe de interviewer de antwoorden ziet, kunnen online tests gegevens opleveren die over de hele linie goed vergelijkbaar zijn, gemakkelijk te lezen zijn en niet beïnvloed worden door de mening van de interviewer. Hoewel persoonlijke onderbuikgevoelens zeker belangrijk zijn bij het runnen van jouw bedrijf, laat het kijken naar cijfers weinig aan discussie over. Online assessment tools voor personeelswerving helpen om kandidaten zowel voor als na het gesprek te vergelijken.

Mogelijkheden voor training en coaching identificeren

Hoewel het nuttig is om online assessmenttools voor werving toe te passen, kunnen deze resultaten ook achteraf effectief worden gebruikt. Deze tests kunnen jou laten zien welke sollicitanten zwak zijn op specifieke gebieden die exclusief zijn voor jouw bedrijf, zodat je hen kunt coachen of helpen zich aan te passen na hun aanwerving. Het kan gaan om een kleine lacune in hun productkennis of ervaring met een bepaald type machine dat jij op jouw sites gebruikt. Dit kan helpen het aantal fouten dat de werknemer kan maken te verminderen, en ervoor zorgen dat iedereen veilig is.

Het vinden van de perfecte mensen om jouw bedrijf te laten bloeien en groeien kan een frustrerende onderneming zijn. Door gebruik te maken van online assessmenttools voor werving en selectie kun je dat proces snel vereenvoudigen en kun je je weer bezighouden met het runnen van jouw bedrijf.

Lees ook: De geweldige voordelen van een recruiter zijn

Leave a reply