Voordelen van liefdadigheidsgiften en -donaties

Het feit dat het geven van liefdadigheid kan helpen om jouw belastingdruk te verminderen is bekend, vooral als je in een hoge positie verkeert. Maar de voordelen van het geven gaan veel verder dan belastingvoordelen.

Natuurlijk kan het geven een uitdaging zijn – vooral als het geld krap is. Immers, jouw inkomen kan net zo gemakkelijk naar een spaarfonds voor jouw kinderen, een broodnodige vakantie of zelfs een nieuw paar schoenen gaan. Maar of je nu geïnteresseerd bent in de belastingvoordelen of onbaatzuchtige motieven hebt – of een beetje van beide – je kunt uiteindelijk veel meer terugkrijgen dan je geeft wanneer je waardevolle spullen, koud hard geld of zelfs jouw tijd aan jouw favoriete doelen schenkt. In feite wegen de emotionele, sociale, psychologische en financiële voordelen van het geven van liefdadigheid vaak op tegen de voldoening van het spetteren op jezelf of je familie.

Wil je je abonnement op War Child opzeggen? Doe dat dan hier.

De voordelen van het weggeven van dingen

Activeer het beloningscentrum in je hersenen

Liefdadigheidsbijdragen creëren een reactie in de hersenen die een door drugs en andere prikkels geactiveerde reactie nabootst. Deze reactie ontlokt een golf van dopamine en endorfine die als “hedonisch” en belonend worden ervaren. Liefdadig geven kan prettig aanvoelen in de diepste delen van je fysiologie – meer dan een nachtje in de stad of een nieuwe outfit.

Verbeteren van de tevredenheid in het leven

Mensen die meer geven aan anderen – zowel in tijd als in middelen – ervaren meer voldoening in het leven dan mensen die dat niet doen. Sterker nog, gemeenschappen van mensen met een hoog niveau van geven hebben de neiging om meer voldoening te tonen binnen de gemeenschap dan groepen mensen die niet royaal geven. In wezen ga je gelukkiger zijn in je gemeenschap als die bestaat uit mensen die aan elkaar geven.

Voel je gelukkiger

Terwijl levenstevredenheid één ding is, is algemeen geluk een ander. Mensen die aan anderen gaven hebben de neiging om veel hoger te scoren op gevoelens van vreugde en tevredenheid dan individuen die niet aan anderen gaven.

Lees ook: Voordelen van Spinning lessen: Zijn ze de hype waard?

Leave a reply