Voordelen van droog trainen die je zullen overtuigen om het te proberen

De voordelen van droog trainen houden niet op bij een beter gevormd lichaam. (Verre van dat, eigenlijk.) En je hoeft geen barbells te gebruiken om ze zelf te ervaren.

Lichaamsgewicht oefeningen, vrije gewichten en machines vallen allemaal onder de noemer krachttraining. In feite, zelfs Pilates, TRX bewegingen, en weerstand band oefeningen in aanmerking komen.

Dit is alles om te zeggen: Je hebt opties, hier. En dat is een deel van de reden waarom mensen misschien anders beginnen te denken over krachttraining, en dat is een goede zaak. Mensen beginnen zich het werkelijke belang van krachttraining te realiseren en hoe het vitaliteit en een lang leven aan hun leven kan toevoegen. Nu er elke dag nieuwe onderzoeken en studies verschijnen over de voordelen van krachttraining, zien we een paradigmaverschuiving.

Bekijk hier de ervaringen vrouw droog trainen.

Van gewichtsverlies tot een gezonder hart, en nog veel meer, hier zijn drie voordelen van krachttraining die iedereen zou moeten weten.

Krachttraining helpt bij gewichtsverlies en gewichtsbeheersing

Een van de voordelen van het opbouwen van spieren met krachttraining? Gewichten heffen helpt je om calorieën en opgeslagen energie (d.w.z. vet) efficiënter te verbranden. Krachttraining is een trefzekere manier om jouw vetvrije spiermassa te vergroten, wat jouw lichaam op zijn beurt helpt om meer van de brandstof die je elke dag uit voedsel haalt te verbranden in plaats van het op te slaan als overtollige energie in de vorm van vetcellen. Dit soort energie-optimalisatie is belangrijk als leren hoe je vet kunt verliezen en tegelijkertijd spieren kunt kweken één van jouw fitnessdoelen is.

Je zult ook op korte termijn voordeel hebben van jouw verbranding: bij krachttraining is er een hoger overmatig zuurstofverbruik na de training. Dit betekent dat je na de training meer calorieën verbrandt. Dit staat bekend als het naverbrandingseffect, en deze bonusverbranding kan enkele minuten tot enkele uren na een trainingssessie aanhouden.

Krachttraining is een van de beste vormen van cardio-oefeningen met weinig impact

Hoewel het moeilijker is om spieren op te bouwen via aerobe training, is krachttraining eigenlijk een van de beste low-impact cardio workouts. De sleutel is om jouw trainingen te richten op samengestelde bewegingen, waarbij meer dan één gewricht en spiergroep betrokken zijn en om niet te lang te rusten (als dat al het geval is) tussen de oefeningen.

Combineer vier tot vijf samengestelde bewegingen en voer ze uit met heel weinig rust, en je krijgt jouw hartslag op gang en profiteert van alle aerobe voordelen zonder conventionele methoden zoals hardlopen.

Krachttraining kan je helpen langer te leven

Als je het op de juiste manier doet (denk aan voldoende rust en de juiste intensiteit), kun je jouw hele leven lang krachttraining blijven doen – terwijl je de kracht opbouwt en behoudt die je nodig hebt om van jouw dagen en favoriete activiteiten te genieten.

Het is een goede zaak dat krachttraining het ook gemakkelijker maakt om mobiel en onafhankelijk te blijven, want het wordt steeds vaker in verband gebracht met een langere levensduur.

Lees ook: De voordelen van Microsoft Office 365

Leave a reply