Top 5 redenen om side bars te installeren

Side bars zijn een van de beste accessoires die je kunt toevoegen aan jouw SUV of vrachtwagen. Maar een set van side bars doet een heleboel meer dan het toevoegen van een agressieve look om jouw voertuig te onderscheiden van zo vele anderen. Zwarte sidebars zijn ook een zeer functioneel exterieur accessoire dat het leven gemakkelijker kan maken voor jou en jouw passagiers, jouw voertuig te beschermen tegen schade, en zelfs de levensduur van jouw interieur te verlengen.

Side bars zorgen voor een gemakkelijke opstap

Het belangrijkste doel van sidebars is om te fungeren als een opstap voor mensen die in en uit grotere voertuigen stappen. Treeplanken zijn er al zo lang als de auto en waren een overblijfsel uit de tijd van de paardenkoetsen die vaak erg hoog van de grond waren. Uiteindelijk zijn de auto’s en vrachtwagens lager gaan zitten omdat de verharde wegen niet meer zoveel bodemvrijheid vereisten. Maar de treeplanken bleven bestaan, deels om stylingredenen en deels omdat ze nog steeds een gemakkelijke instap in een voertuig boden. Vandaag, als je een SUV of een vrachtwagen bezit, heb je zonder twijfel een vriend, een familielid, of een klein kind gehad dat hulp nodig had om in jouw voertuig te krijgen. Side bars maken de stap omhoog gemakkelijk voor iedereen.

Side bars houden jouw kleding schoner

Zelfs als je niet beschikt over een bijzonder hoog voertuig, kan een set van treeplanken zelfs helpen om jouw kleren schoon te houden. In plaats van het bereiken van jouw voet helemaal naar de grond en wrijven de achterkant van je been op de vaak vuile dorpel, de handige stap die door een set van treeplanken beschermt uw broek been van vuil, zout vlekken, modder, en de weg vuil dat kan zich ophopen op de rocker panelen.

Side bars beschermen jouw lak

De band van jouw vrachtwagen of SUV schopt heel wat kleine rotsen en puin omhoog, en zij worden niet altijd gevangen door het spatbord goed.Met een set kwaliteitsstootlijsten kunnen grind, stenen en andere weggevaren niet hoog genoeg worden weggeslingerd om krassen of deuken in uw portieren en zijpanelen te veroorzaken.

Side bars houden jouw tapijt schoner

Treeplanken werken als een deurmat. Jij en jouw passagiers kunnen modder, vuil en sneeuw van de onderkant van jouw schoenen schrapen voordat het op de vloermatten terechtkomt.En omdat de meeste treeplanken verhoogde tractieoppervlakken hebben, vangen ze nog meer vuil op dan de traditionele stijl met structuur.

Side bars helpen jouw stoelen langer mee

Het is je misschien nooit opgevallen, maar als je een truck of SUV rijdt met een hogere bodemvrijheid dan gemiddeld, dan glijd je meer dan waarschijnlijk over de zijsteunen van je stoel als je uitstapt. Na verloop van tijd kan dit leiden tot de stof bekleding, de stiksels, en de ondersteunende schuim te degraderen tot het punt waar de stoel scheuren en het niet langer de zij-steun die nodig is voor een comfortabele rit biedt. Je kunt zelfs barsten of breken een aantal van de plastic sierdelen die deel uitmaken van veel moderne stoelen, en deze kunnen zeer duur zijn om te vervangen.

Lees ook: Wat moet je overwegen voor je een hond neemt?

Leave a reply