Tips voor het kopen van een auto

Een auto kopen doe je niet elke dag. Het is daarom een goed idee om een aantal zaken te bekijken voordat je tot de aankoop overgaat. Wil je een tweedehands auto of een nieuwe? Wat kun je doen om te voorkomen dat je een gestolen auto koopt? En hoe kun je ervoor zorgen dat – na de definitieve aankoop – de auto op jouw naam wordt geregistreerd?

Kentekencheck

Alle voertuigen met een Nederlands kenteken staan geregistreerd bij de RDW. Met behulp van de RDW kentekencheck kun je een deel van de voertuiggegevens opvragen. Deze informatie is handig als je bijvoorbeeld een voertuig wilt kopen of verkopen.

Hoe kun je een kentekencheck doen?

Het opvragen van voertuiggegevens uit de RDW is eenvoudig. Als je een kentekencheck wilt doen, heb je het kenteken nodig van het voertuig waarvoor je informatie wilt opvragen.

Waarom een kentekencheck doen?

Een kentekencheck is in een aantal situaties nuttig. Het kan je meer zekerheid geven bij de aanschaf van een gebruikte auto. Door de actuele voertuiggegevens op te vragen, krijg je inzicht in de historie van een voertuig. Wanneer is het eigendom van het voertuig voor het laatst overgedragen? Hoe zuinig is het voertuig? Wanneer is het voertuig voor het laatst door een APK-keuring gekomen? Deze gegevens zorgen ervoor dat u beter geïnformeerd bent bij de aanschaf van een voertuig.

Voor wie is de kentekencheck bedoeld?

Deze kentekencheck is bedoeld voor particulieren die incidenteel voertuiggegevens opvragen. Als de RDW van mening is dat je te vaak gegevens ophaalt, verlies je jouw toegang tot de dienst. Voor bedrijven en organisaties heeft de RDW zakelijke versies gemaakt. Bedrijven kunnen hiermee onbeperkt grote hoeveelheden gegevens opvragen, tegen betaling.

Rijden met een voertuig als jede kentekencard nog niet hebt ontvangen

Als je het voertuig op jouw naam hebt geregistreerd, maar de kentekencard nog niet hebt ontvangen, mag je er toch mee rijden in Nederland. De politie kan jouw gegevens in het kentekenregister inzien. Je moet de kentekencard 14 dagen na de inschrijving van het voertuig op jouw naam kunnen tonen.

Lees ook: Voordelen van een internationaal team voor jouw bedrijf

Leave a reply