Taxi vs.Uber: Welke is voordeliger?

Een Uber is in de meeste gevallen goedkoper dan een taxi. Bovendien kun je er je betaalopties mee opslaan en kiezen of je wilt carpoolen, in een privé-sedan wilt rijden of iets meer wilt betalen voor een luxe auto.

Maar taxi Oosterhout hebben nog steeds hun plaats. Ze kunnen handiger zijn in grote steden, en op sommige locaties blijven ze de goedkoopste optie.

Welke biedt de beste prijs?

Als het op de kosten aankomt, wint Uber het meestal – maar niet altijd. In sommige steden kunnen taxi’s goedkoper zijn.

De tarieven variëren ook naargelang het tijdstip van de dag. Taxi’s rekenen per minuut als je vastzit in het verkeer, maar de toeslagprijzen van Uber drijven de kosten ook op tijdens de spits.

Welke is makkelijker?

Dat hangt af van waar je bent. In grote steden zijn Ubers overal. Je kunt er in minder dan een minuut een van de straat oproepen, waardoor taxi’s de snelste en handigste optie zijn.

Maar in de buitenwijken en in steden waar Ubers minder gangbaar zijn, wint taxi’s het. Je kunt in minder dan een minuut een auto bellen.

Beschikbaarheid

Uber is beschikbaar in de meeste grote steden en grotere buitenwijken. Maar het is nog niet beschikbaar in alle gebieden en kleinere steden.

Taxi’s zijn beschikbaar in alle steden, maar slechts enkele kleinere steden kunnen ook gebruik maken van Ubers.

Wat de beschikbaarheid betreft, zal de winnaar afhangen van waar je woont. Om erachter te komen of Uber beschikbaar is in jouw regio, download je de app en vraag je een rit aan. Je kunt ook een lijst van steden vinden waar Uber beschikbaar is op haar site.

Toegankelijkheid

Uber wint als het gaat om toegankelijkheid. Dit is waarom:

  • Ondersteunende technologie. Dankzij trillende waarschuwingen kunnen dove of slechthorende passagiers de app zelfstandig gebruiken. Bestuurders kunnen communiceren door een bestemming in te typen en berichten naar hun chauffeur te sturen, in plaats van hardop te spreken.
  • Contantloze betalingen. Het betalingsproces verloopt eenvoudig en automatisch, zodat passagiers zich geen zorgen hoeven te maken over het tellen of overhandigen van biljetten.
  • Deel locatie functie. Bestuurders kunnen hun locatie en ETA via de Uber app versturen zodat vrienden en geliefden hun vooruitgang kunnen volgen.

Toch kunnen onafhankelijke taxibedrijven die met Uber willen concurreren, hun eigen toegankelijkheidshulpmiddelen bouwen, dus het kan de moeite waard zijn om taxi’s in uw omgeving te onderzoeken om te zien wat ze te bieden hebben.

Goed om te weten: Uber eist van alle chauffeurs dat ze hulpdieren aan boord verwelkomen. Ook taxi’s moeten toestaan dat hulpdieren hun begeleiders vergezellen.

Conclusie

Uber wint over het algemeen, maar taxi’s hebben een aantal voordelen. Hoewel er enkele uitzonderingen zijn, zijn Ubers over het algemeen goedkoper en als je de prijs van het tarief van tevoren weet, heb je meer zekerheid. Het beoordelingssysteem helpt ook om een hoge standaard voor chauffeurs te handhaven, wat betekent dat de passagierservaring waarschijnlijk aangenamer zal zijn dan bij een taxi.

Er zijn ook deze apps zoals Uber te overwegen als ridesharing alternatieven.

Maar de mogelijkheid om een taxi van de straat te roepen is zeker een pluspunt in drukke steden. Als je in de stad bent en haast hebt, is een taxi over het algemeen de snelste optie.

Lees ook: Het belang van autoregistratie in Nederland

Leave a reply