Kunnen acne behandelingen helpen om puistjes te verhelpen?

Die acne gezichtsbehandeling op het salonmenu ziet er vaak verleidelijk uit, maar is het de moeite waard om je geld in te zamelen voor een behandeling? Het antwoord hangt sterk af van jouw huid en de resultaten die je zoekt.

Wat kun je verwachten?

Werken acne facials? Helaas is er geen duidelijk antwoord. Het belangrijkste is dat je weet dat je je huid niet schoonmaakt met slechts één behandeling. Zoals met elke behandeling van acne medicijnen en procedures, het krijgen van resultaten van gezichtsbehandelingen kost tijd en vereist meestal een reeks van acne gezichtsbehandelingen.

Meestal worden gezichtsbehandelingen één keer per week tot één keer per week gepland. Maar je kunt niet alleen op gezichtsbehandelingen vertrouwen om je huid helder te krijgen. Om de voordelen te behouden, moet je in overeenstemming zijn met jouw acnebehandeling en huidverzorgingsroutine thuis tijdens jouw “vrije dagen”.

De vaardigheid van de estheticus die jouw behandeling uitvoert, speelt ook een grote rol in de verbetering die jij ziet. Als het jouw doel is om vlekken van jeugdpuistjes te verbeteren, krijg je de beste resultaten van een therapeut die gespecialiseerd is in de behandeling van probleemhuid. Wees niet bang om de estheticus te vragen naar zijn of haar ervaring met de behandeling van acne.

Toepasselijk gebruik

Milde ontstekingsacne, gekenmerkt door gelokaliseerde gebieden van roodheid en zwelling, kan meestal met succes worden behandeld door een gezichtsbehandeling voor acne. Dus, als je een paar puistjes hebt of slechts af en toe uitbreekt, kan een acne gezichtsbehandeling goed voor je zijn.

Acne facials werken het beste voor mensen met comedonische acne, het type dat wordt gekenmerkt door mee-eters en mee-eters. Als je voornamelijk comedonen of andere niet-inflammatoire puistjes heeft, kunnen gezichtsbehandelingen meestal helpen om het uiterlijk van de huid te verbeteren.

Tijdens een gezichtsbehandeling zal de schoonheidsspecialiste handmatig poriënverstoppingen en comedonen loslaten in een proces dat comedonenextracties wordt genoemd. Hoewel jouw estheticus niet in staat zal zijn om elke vervelende mee-eters en mee-eters tijdens het eerste bezoek te verwijderen, moet er genoeg worden gedaan om jou een onmiddellijke verbetering van het uiterlijk en het gevoel van jouw huid te geven.

Hoewel extracties bestaande niet-inflammatoire uitbraken verwijderen, houden ze niet in de eerste plaats de vorming ervan tegen. Houd de dagelijkse acnebehandelingen tussen de gezichtsbehandelingen bij, of het nu over-the-counter acne producten of voorgeschreven medicijnen zijn, om te voorkomen dat de pauzes terugkomen.

Overwegingen

Niet alle gevallen van acne kunnen (of moeten) worden behandeld in de salon. Acne is meer dan een esthetisch probleem; het is een dermatologische aandoening die vaak een medische behandeling vereist die verder kijkt dan de huid tot de onderliggende oorzaak.

In die regel moet je naar een dermatoloog gaan als je matige tot ernstige acne hebt, gedefinieerd als iets van 20 tot meer dan 100 comedonen, 15 tot meer dan 50 ontstoken bulten, of 30 tot meer dan 125 totale laesies. Voor dit soort gevallen kunnen medicijnen op recept nodig zijn.

Dit wil niet zeggen dat je niet kunt genieten of profiteren van reguliere gezichtsbehandelingen. Een estheticus kan behandelingen aanbieden die complementair zijn aan de zorg van een arts. Sommige dermatologen hebben zelfs esthetici in dienst die de gezichtsbehandelingen in hun kantoor uitvoeren.

Als je niet zeker weet of jouw acne matig of ernstig is, is het belangrijk om het advies van een dermatoloog uit te stellen. Een estheticus is geen medische professional en een ongepast gebruikt gezicht kan uiteindelijk meer kwaad dan goed doen.

Lees ook: De Top 3 Redenen om te kiezen voor Shopify voor jouw eCommerce Webstore

Leave a reply