Hoe onderhoud je gemakkelijk een grote tuin?

Er is de laatste tijd veel nieuws over inkrimping als je ouder bent. Het is niet altijd zo voordelig als men zich zou kunnen voorstellen, want juridische kosten, eventueel zegelrecht op een nieuw onroerend goed, makelaarscommissie en nieuwe meubels slokken waardevol kapitaal op. Het is ook moeilijk om te verhuizen als je goede buren en vrienden hebt, dus het is niet altijd het antwoord voor iedereen.

Het maken van veranderingen kan makkelijker zijn en een manier om vooruit te komen is om uw tuin te vereenvoudigen en veel beter beheersbaar te maken. Het zal geld kosten, maar het is misschien voordeliger dan verhuizen en het zal op de lange termijn zeker minder stressvol zijn.

Maak het gazon gemakkelijker te onderhouden

Als het maaien een karwei wordt, maait u een slim pad door het gazon en maait u om de randen heen, en laat je de binnenste gebieden groeien. Dit ziet er nog steeds tuinierig uit, en je krijgt meer bruine vlinders die eieren leggen op de grassen, en langere grassen in de wind. Als de herfst komt zal het gras een jaarlijkse maaibeurt nodig hebben en, als dit te veel van het goede is, krijg je een man binnen die kan helpen met het bostuin onderhoud.

Ga minimaal op containers

Containers moeten worden besproeid en dat kan een karwei zijn. Als je voelt dat je moet, ga dan voor één of twee grote containers en gebruik droogtetolerante planten zoals pelargoniums of vetplanten. Als de planten groter worden, gebruik dan een grote plastic waterfles als reservoir. Snijd de helft ervan af, druk de bovenkant van de fles in de grond en houd de fles bijgevuld, zodat deze als reservoir fungeert. Het is makkelijker dan een zware fles op te tillen.

Laat wat wilde gebieden achter

Voel niet dat alles binnen een centimeter van zijn leven moet worden gemanicuurd. Ongestoorde gebieden, in de hoeken en verder reiken, zijn zeer gunstig voor de dieren in het wild, vooral egels die dagrijen bouwen van bladeren en mos. Je zou de buitenranden kunnen wijden aan de natuur.

Lees ook: Waarom zijn Escape Rooms zo populair?

Leave a reply