Hoe kan ik veilig medicijnen kopen bij een online apotheek?

Ooit de verleiding gehad om je medicijnen te kopen bij een online apotheek of een andere website?

Bescherm jezelf en je familie door voorzichtig te zijn met het online medicijnen kopen. Er zijn veel apotheek websites die legaal werken en die gemak, privacy en waarborgen bieden voor het kopen van medicijnen.

Maar wees gewaarschuwd, er zijn veel malafide online apotheken die beweren dat ze geneesmiddelen op recept verkopen tegen sterk gereduceerde prijzen, vaak zonder dat ze een geldig recept nodig hebben. Deze internetapotheken verkopen vaak niet-goedgekeurde of namaakgeneesmiddelen die buiten de beschermingsmaatregelen vallen, gevolgd door apotheken met een vergunning.

Deze malafide sites tonen vaak prominent een Europese vlag, maar kunnen in werkelijkheid worden geëxploiteerd door criminelen uit de andere kant van de wereld die geen verbinding hebben met Europa. Medicijnen die van deze websites worden gekocht kunnen gevaarlijk zijn en je gezondheid in gevaar brengen.

Hoe weet je of een online apotheek legaal werkt? In dit artikel helpen wij je bij het identificeren en vermijden van valse online apotheken.

Tekenen van een rogue online apotheek

Pas op voor online apotheken die:

  • Je de mogelijkheid bieden om medicijnen op recept te kopen zonder een geldig recept van je zorgverlener.
  • Geen deskundige beschikbaar hebben om je vragen te beantwoorden.
  • Zeer lage prijzen aanbieden die te goed lijken om waar te zijn.
  • Spam sturen of ongevraagde e-mail met goedkope medicijnen.
  • Zich buiten de Benelux bevinden of wereldwijd verzenden.

Deze apotheken verkopen vaak medicijnen die gevaarlijk kunnen zijn omdat ze:

  • Te veel of te weinig van de werkzame stof hebben die je nodig hebt om je ziekte of aandoening te behandelen.
  • Niet de juiste werkzame stof bevatten.
  • De verkeerde of andere schadelijke bestanddelen bevatten.

De werkzame stof is wat het geneesmiddel effectief maakt voor de ziekte of aandoening die het moet behandelen. Als een geneesmiddel onbekende werkzame stoffen bevat, kan het niet het beoogde effect hebben, kan het een onverwachte wisselwerking hebben met andere geneesmiddelen die je gebruikt, kan het gevaarlijke bijwerkingen veroorzaken of kan het andere ernstige gezondheidsproblemen veroorzaken, zoals ernstige allergische reacties.

Ook kunnen deze geneesmiddelen niet goed zijn opgeslagen, zoals in een magazijn zonder de nodige temperatuurcontroles, waardoor het geneesmiddel niet effectief kan zijn bij de behandeling van de ziekte of aandoening waarvoor je het inneemt.

Leave a reply