Alles wat je moet weten over diamond painting voor beginners

Diamond painting is een combinatie van kruissteek en schilderen op nummertjes. Je gebruikt een applicator om honderden fonkelende harsstrass steentjes, één voor één, aan te brengen op een zelfklevend canvas schilderij met kleurcodering. Het eindresultaat is een levendig, glinsterend kunstwerk. Elk stuk kan worden ingelijst en in jouw kantoor worden opgehangen, aan een geliefde cadeau worden gedaan of voor jezelf worden gehouden om van te genieten.

Hoe begin je met Diamond Painting?

Open om te beginnen je schildersdoek en leg het een paar uur tot een nacht onder iets zwaars, zoals een stapel boeken. Dit zal helpen om het recht te zetten. Als het eenmaal recht is, leg je het doek neer (bij voorkeur op een LED-lichtkussen) en trek je een klein stukje van de plastic beschermlaag weg om op een klein oppervlak te werken. Let op dat je het er niet helemaal afhaalt, want dat beschermt het kleverige doek. Nu begin je met de boren te werken. Gebruik de gecodeerde kaart op het canvas om een symbool te matchen met de corresponderende kleurcode van de diamant, en zoek dan het bijbehorende zakje diamant. Je kunt elke kleur kiezen om mee te beginnen. Giet wat van de boren in het bakje en schud het bakje dan zachtjes heen en weer zodat de boren met de goede kant naar boven vallen. Op deze manier is het gemakkelijker om de diamanten met de applicator pen te pakken.

Vervolgens neem je de diamantstift en doop je hem een paar keer in de was. Doe dit totdat er een beetje wax op de punt zit. Gebruik je pen om een diamantboor op te pakken en plaats de boor op het juiste symbool en blijf de kleur waarmee je werkt op het doek aanbrengen. Het is niet nodig om de pen bij elke boor in de was te dopen, omdat de pen een hele tijd boren zal oppakken voordat je weer in de was moet dopen. Als je klaar bent met je eerste deel, trek je een ander deel van de bedekking af en ga je verder met dat deel tot je klaar bent. Het enige wat je nu nog moet doen is je kunstwerk inlijsten en thuis tentoonstellen.

Wat voor gereedschap en materialen heb je nodig?

Verschillende bedrijven zoals diamondpaintingwinkel.com bieden kits aan die alles bevatten wat je nodig hebt om aan de slag te gaan. Je zult meestal een canvas, lijm, een applicator pen, lade, paddy wax, en kleurrijke hars boren in elke kit te vinden. Diamantschilderen is vergelijkbaar met het werken met kralen; je werkt echter met boren. De boren zijn de formele naam voor de strass diamanten; ze zijn plat aan de ene kant en afgerond aan de bovenkant.

Extra diamant kunstschilderij accessoires zijn onder andere een grote licht pad om te helpen verlichten eventuele vermoeide ogen, een grote diamant organisator op te slaan en bij te houden van al uw gekleurde diamanten, en een aantal washi tape om te helpen voorkomen dat stof of pluisjes van het krijgen op jouw lijm tijdens het aanbrengen. Diamond schilderij ambachtslieden kunnen ook de voorkeur aan het gebruik van een aantal stijlvolle multi-applicator pennen en een ergonomisch ontworpen gebied voor het knutselen.

Hoe kies je de beste kit voor jouw vaardigheidsniveau?

Bedrijven zoals diamondpaintingwinkel bieden ronde diamant kits, die zijn zeer geschikt voor beginners. Meer gevorderde crafters zullen genieten van grotere vierkante canvassen. Ronde diamanten zijn gemakkelijker en sneller op het canvas te plaatsen, terwijl vierkante diamanten een klikfunctie hebben waardoor de diamanten netjes op elkaar passen zonder openingen.

Je kunt ook een kit kopen met een thema dat je aanspreekt. Sommige bedrijven bieden tal van thema’s voor iedereen om te verkennen. Ze hebben alles van klassieke landschappen tot inspirerende citaten tot abstracte kunstwerken tot portretten en een verscheidenheid aan eclectische visuals die meerdere categorieën omvatten.

Lees ook: Voordelen van droog trainen die je zullen overtuigen om het te proberen

Leave a reply