5 Voordelen van het gebruik van infraroodpanelen

Infraroodverwarming is relatief nieuw voor Nederland, maar de Oostenrijkers en Duitsers gebruiken het al tientallen jaren met veel succes. Ben je ooit buiten geweest op een frisse winterochtend en voelde je de warmte van de zon in jouw gezicht? Wel, dit is infraroodverwarming in actie.

Lees hieronder onze top voordelen van het gebruik van infraroodpanelen om jouw huis te verwarmen.

INFRAROOD PANELEN PRODUCEREN BIJNA ONMIDDELLIJK WARMTE

De infrarood warmte wordt vrijwel onmiddellijk door het paneel afgegeven, dus je hoeft niet meer te wachten tot een kamer is opgewarmd.

INFRAROODVERWARMINGSKOSTEN ZIJN LAGER DAN ELEKTRISCHE CONVECTIEVERWARMINGEN

De kosten van een infraroodpaneel ten opzichte van een elektrische convectieverwarming zijn veel goedkoper, omdat ze minder vermogen nodig hebben om hetzelfde warmteniveau te leveren – een infraroodpaneel van 600 watt levert bijvoorbeeld hetzelfde verwarmingscomfort als een convectieverwarming van 1500 watt, dus ze hebben ruwweg een derde van het vermogen nodig, en zijn dus goedkoper in gebruik.

KLEINERE VERSCHILLEN IN KAMERTEMPERATUUR

Bij convectieverwarming komt de warme lucht meestal bij het plafond terecht en de koude lucht bij de vloer. Met infraroodverwarming zijn de temperatuurverschillen in een ruimte veel kleiner, zodat je kunt genieten van een constantere temperatuur zonder koude plekken!

INFRAROODPANELEN KUNNEN SCHIMMELVORMING HELPEN VERMINDEREN

Aangezien infrarood vaste voorwerpen verwarmt, zou het, als je de panelen op vochtige muren richt, moeten helpen om ze uit te drogen, wat op zijn beurt de vorming van schimmel zal verminderen.

INFRAROODVERWARMING IS EENVOUDIGER EN GOEDKOPER TE INSTALLEREN DAN NATTE CENTRALE VERWARMINGSSYSTEMEN

Infrarood verwarmingspanelen werken gewoon op elektriciteit, waardoor het niet nodig is om een boiler en extra leidingen te installeren om ze te laten werken. De panelen zelf kunnen ook worden gebruikt om een heel huis te verwarmen en aangezien ze naar behoefte kunnen worden in- en uitgeschakeld en bijna onmiddellijk warmte produceren, kun je heel gemakkelijk een zoneverwarmingssysteem produceren (voor elke kamer) dat aan jouw behoeften voldoet.

Lees ook: 3 Redenen waarom elektrische scooters voordelig zijn

Leave a reply