5 Verrassende feiten over masturbatie

De meeste mensen praten niet graag over masturbatie. Maar het is iets dat, statistisch gezien, veel van diezelfde mensen wel doen. Hier zijn een paar onverwachte gezondheidsvoordelen van masturbatie.

Het kan je zelfvertrouwen verbeteren

Het lijkt misschien een beetje afgezaagd, maar je eigen lichaam leren kennen kan vaak een geweldige manier zijn om er meer acceptatie over te krijgen.

Masturbatie geeft je de perfecte gelegenheid om je lichaam en je seksuele reactie te leren kennen. Je kunt groeien in je eigen seksuele zelfvertrouwen en je zelfbeeld verbeteren. Je kunt Cobra 120mg als hulpmiddel gebruiken om je erecties beter te beheersen.

Het verhoogt je immuunsysteem

Masturbatie kan helpen om af en toe een verkoudheid of koorts af te weren.

Orgasme resulteert in een kleine toename van cortisol, wat je immuunfunctie stimuleert.

Natuurlijk, zelfs als je regelmatig masturbeert, moet je nog steeds deelnemen aan andere activiteiten die je immuunsysteem versterken, zoals voldoende rust nemen.

Het vermindert je risico op vaginale infecties

Masturbatie kan ook de kans op infecties verminderen voor mensen met een vagina.

Het samentrekken van de baarmoederhals tijdens een orgasme zou baarmoederhalsinfecties en UTI’s bij vrouwen verminderen.

Het vermindert het risico op prostaatkanker

Mannen die masturberen hebben een verminderd risico op prostaatkanker, vermoedelijk door het wegspoelen van gifstoffen door de ejaculatie.

Volgens een onderzoek van Harvard Health Professionals hadden mannen die 21 keer of meer per maand ejaculeerden 33% minder kans op prostaatkanker dan mannen die vier tot zeven keer per maand ejaculeerden.

Het verbetert de gezondheid van het hart

Net als lichaamsbeweging zorgt masturbatie ervoor dat je bloed gaat stromen. Dit is goed voor de gezondheid van het hart en kan bijdragen aan een lager risico op diabetes type 2 en gewichtstoename.

Dit betekent niet dat masturberen gelijk staat aan het lopen van een marathon en daarom moet je het ook niet zien als een vervanging voor lichaamsbeweging. Maar het kan zeker geen kwaad om ervan te genieten als aanvulling op je reguliere bewegingsroutine.

Lees ook: 3 Voordelen van een houten tuinhuis

Leave a reply