4 Geestelijke voordelen van diamond painting

Diamond painting is een ongelooflijk nuttige hobby om te hebben, vooral als het gaat om je geestelijke gezondheid. Het vermindert angst, helpt je om beter te slapen, houdt je bezig, en leert je geduld en discipline.

Afgezien van de voordelen voor je geest, krijg je een frame-waardig schilderij dat een prachtige decoratie voor jouw woonkamer zou kunnen zijn! Diamond painting eigen foto  is ook een geweldig cadeau, dus je kunt iemand anders heel gelukkig maken door hem iets te geven waar je zo hard voor gewerkt hebt.

Lees hieronder de voordelen.

Het hele gezin kan ervan genieten

Er is waarschijnlijk niets dat je gelukkiger maakt dan wat quality time doorbrengen met je dierbaren. Nu de wereldwijde pandemie aan de gang is, breng je waarschijnlijk wat extra tijd thuis door, dus waarom stel je geen leuke activiteit voor waar je samen van kunt genieten? Je kunt een groot doek kopen zodat jullie er allemaal tegelijk aan kunnen werken, of misschien geef je iedereen zijn eigen diamanten kunstkit.

Natuurlijk, als je een beginner bent, raden we aan om eerst te beginnen met kleinere, niet-complexe diamanten doeken. Overweeg ook om eerst ronde diamanten te nemen, want die zijn het gemakkelijkst te manoeuvreren.

Het verbetert je humeur

We hebben allemaal wel eens dagen dat we ons een beetje neerslachtig voelen. Dat staat natuurlijk ver af van worstelen met depressie, wat een ernstige mentale ziekte is die professionele hulp vereist om behandeld te worden. Met dat gezegd zijnde, kan het hebben van mentaal-stimulerende hobby’s zoals het schilderen van diamanten je helpen om je een beetje beter te voelen wanneer je een van “die dagen” hebt!

Zoals eerder vermeld, bevordert het de concentratie en bestrijdt het angstgevoelens, wat je zeker zal helpen je overdag wat productiever te voelen. Je zult bezig zijn met het plaatsen van de edelstenen op het doek, zodat je niet hoeft te denken aan wat je dwars zit. Als je klaar bent met diamanten schilderen voor die dag, zul je een helderder geest hebben, je zult rationeler kunnen denken en mogelijk de oplossing voor je problemen vinden.

Het verbetert je slaap

Als je last hebt van een onregelmatig slaapschema of een gebrek aan slaap in het algemeen, kan je nachtelijke routine de oorzaak zijn. In plaats van je bezig te houden met elektronica voordat je gaat slapen (wat de meesten van ons doen), zou je een gezonder, niet-verstorend alternatief hiervoor moeten vinden. Diamantschilderen zou daarvoor de perfecte oplossing kunnen zijn! Het is ontspannend, en het zal je een heldere geest geven, zodat je niet hoeft te woelen en te draaien als gevolg van je racende gedachten.

Het is ook elektronica-vrij, dus het heeft helemaal geen invloed op het slaaphormoon! Bovendien helpt, zoals we al eerder zeiden, diamantkunst tegen gevoelens van angst en droefheid, die ons soms ’s nachts wakker houden.

Het zal je behoeden voor verveling

Er is niets schadelijker voor onze mentale gezondheid dan ons constant te vervelen. Hoewel er tal van verschillende manieren zijn om verveling tegen te gaan, voel je je soms te moe en ongemotiveerd om iets te doen, zodat je uiteindelijk de hele dag op de bank doorbrengt. Dit alles is waarom diamantschilderen een perfecte hobby kan zijn! Het is eenvoudig genoeg om je energie niet uit te putten en boeiend genoeg om je niet te vervelen!

Lees ook: 2 Voordelen van het spelen van bordspellen

Leave a reply