3 Voordelen van genummeerd schilderen

Als kind raakten we vertrouwd met schilderen op nummer door de kleurboeken met gemarkeerde nummers op elk segment in verschillende vormen en maten. Nu sommigen van ons volwassen zijn, zouden we moeten denken dat genummeerd schilderen nogal kinderachtig is voor onze leeftijd omdat ze bedoeld zijn voor kinderen.

Het is echter niet alleen bedoeld voor kinderen, schilderen op nummer zijn ook voor volwassenen! Creativiteit kent geen leeftijdsgrens, daarom is op nummers schilderen gemaakt voor iedereen… geen vaardigheden vereist! Als je heimwee hebt naar je kindertijd, een nieuwe hobby wilt ontwikkelen of als je gewoon wilt ontspannen en de stress van het leven wilt vermijden, dan is schilderen op nummers perfect voor jou!

Hier zijn enkele redenen waarom het voor de volwassenen zeer bevorderlijk is voor het welzijn:

Het vermindert je stress en angst niveaus

Met schilderen op nummers kom je tot rust en vergeet je de wereld, ook al is het maar tijdelijk. Door te schilderen, sta je jezelf toe om bepaalde spanningen los te laten en het om te zetten in iets creatiefs en kleurrijks.

Het verbetert je aandachtsspanne

Met schilderen op nummer voor volwassenen kun je je op een heel diep niveau concentreren en focussen. Zolang je er aan toegewijd bent, vergeet je soms op de klok te kijken omdat je gefocust bent en geniet van wat je aan het doen bent. Door jezelf toe te staan om afgeleid te worden van de stress van dit leven, sta je jezelf ook toe om proactief te zijn wanneer je aan het schilderen bent met nummers.

Het stimuleert beweging en activiteit in de hersenen

Simpel gezegd, schilderen op nummer voor volwassenen houdt je actief, vooral als je je verveelt. Met schilderen, help je jouw coördinatie te verbeteren, het stimuleert jouw geheugen geheugen vaardigheden en het scherpt jouw geest door het visualiseren en implementeren van concepten. Het hanteren van de verfkwast zorgt voor beweeglijkheid van je handen en vingers, wat ook de beweeglijkheid bevordert. Het bevordert ook het kritisch denken! Niets is beter dan je tijd te besteden aan iets wat de moeite waard is.

Lees ook: Redenen om klantendienst uit te besteden

Leave a reply