3 Voordelen van een houten tuinhuis

Tuinhuizen zijn er al heel lang. Er staan nu nog blokhutten die meer dan 800 jaar oud zijn! Natuurlijk verwachten we tegenwoordig wel wat meer comfort dan middeleeuwse boeren. Toch is één ding zeker: het idee van een schilderachtige houten hut midden in de natuur is nog even aantrekkelijk als vroeger. Op Wood and Colors kun je inspiratie opdoen.

Tijd doorbrengen in een eco tuinkamer creëert een gevoel van kalmte, vrede en eenzaamheid, en helpt ons te ontsnappen aan de alledaagse drukte – al is het maar voor een paar momenten. Als je nog twijfelt, kijk dan eens naar onze top drie redenen waarom een blokhut een perfecte aanvulling is op jouw tuin en jouw leven.

Ze zijn zeer veelzijdig

Er zijn zoveel verschillende manieren om een eco tuinkamer te gebruiken. Thuis gym, tuin bar, kantoor, hobbyruimte, wellness oase … zelfs een bijgebouw – het is aan jou! Voorbij zijn de dagen dat tuingebouwen niet meer dan spades en spinnen herbergden.

De extra leefruimte die een eco-tuinkamer jou biedt, kan een perfect gastenverblijf zijn, of gewoon een rustig toevluchtsoord voor jou en jouw gezin. En als de tijd verstrijkt en jouw familie- en werkbehoeften veranderen, kan jouw houten huis ook gemakkelijk veranderen.

Ze zijn milieuvriendelijk en gaan lang mee

Het beschermen van het milieu is in ieders gedachten tegenwoordig, en terecht. Als je een tuin hebt, heb je de mogelijkheid om bij te dragen aan de zorg voor de natuurlijke wereld. Houten tuinhuisjes zijn een milieuvriendelijke, duurzame en gezonde keuze voor jou en de planten en dieren waarmee je jouw tuin deelt.

Hout is een natuurlijk materiaal en kan in onbehandelde staat worden aangetast door weersinvloeden, schimmels en houtvernietigende insecten.

Om jouw houten huis in topconditie te houden en de levensduur te verlengen, moet het regelmatig worden geïmpregneerd of behandeld – idealiter jaarlijks. Gelukkig zijn er veel milieuvriendelijke producten van hoge kwaliteit op de markt om jouw tuinhuis te beschermen tegen de elementen, de levensduur te verlengen en de impact op het milieu te verminderen. Wij gebruiken uitsluitend Scandinavisch hout van hoge kwaliteit, zodat je er zeker van kunt zijn dat jouw tuinhuis nog tientallen jaren solide en stevig zal staan.

Meer ruimte betekent minder rommel

In de loop van de tijd verzamelt elk huishouden zijn deel van voorwerpen – dingen zoals regenlaarzen, waterdicht materiaal, verfblikken en grasmaaiers. Ook al gebruik je ze misschien niet elke dag, je wilt ze toch niet weggooien. Een eco-tuinkamer kan de perfecte opslagruimte zijn voor al die vervelende rommel die je niet in huis wilt hebben. Verplaats het gewoon naar buiten, en creëer weer meer ruimte en een rustiger leefklimaat in je huis.

Een tuinhuis is een veel goedkoper en minder stressvol alternatief voor een verhuizing naar een groter huis of zelfs het bouwen van een garage. En natuurlijk hoeft het niet eens te fungeren als opslagruimte… blokhutten zijn even mooi als functioneel, dus ze zijn een geweldige keuze als je gewoon extra leefruimte wilt.

Dit betekent ook dat een tuinhuis de waarde van jouw woning verhoogt en het aantrekkelijker maakt op de markt. Als je ooit jouw huis wilt verkopen, zullen potentiële kopers blij zijn met de extra ruimte of opslag die een eco tuinkamer biedt.

Lees ook: 4 Geestelijke voordelen van diamond painting

Leave a reply